Dit verdiende Feyenoord tot nu toe in de Champions League

Dit verdiende Feyenoord tot nu toe in de Champions League

Feyenoord houdt een flink bedrag over aan deelname aan de Champions League. De Rotterdammers zijn na vijf wedstrijden uitgeschakeld in het miljardentoernooi, en financieel kan de balans worden opgemaakt. De uitwedstrijd tegen Celtic FC heeft geen invloed op de ranglijst, maar er kan nog wel een flinke winstpremie bij elkaar worden gespeeld.

In totaal kan de penningmeester een bedrag van minimaal 34,9 miljoen euro bijschrijven. Wanneer Feyenoord de uitwedstrijd in Schotland weet te winnen, komt daar nog eens 2,8 miljoen euro bij. Daarnaast kan Feyenoord nog eens rekenen op inkomsten uit de marketingpool. Dat is nu al minimaal 900.000 euro, en dat kan oplopen tot maximaal een miljoen euro.

Financieel expert Job Gulikers weet te melden dat Feyenoord ook nog kan rekenen op een extra bedrag van 200.000 euro per overwinning in de groepsfase. Voor de Rotterdammers betekent dit dat er minimaal 400.000 euro wordt bijgeschreven. Wanneer de wedstrijd tegen Celtic wordt gewonnen, komt daar nog eens 200.000 euro bij. In het meest gunstige geval komt de totale som op 39,3 miljoen euro over het Champions League seizoen van dit jaar.

De inkomsten uit recettes zijn niet meegenomen in het overzicht. Het is niet duidelijk wat Feyenoord precies overhoudt aan de kaartverkoop. Verder kunnen de Europese inkomsten dit seizoen nog verder toenemen. De ploeg van trainer Arne Slot heeft zich geplaatst voor de tussenronde van de Europa League.

Wanneer de tussenronde wordt overleefd, komt daar 1,2 miljoen euro bij. Voor het bereiken van respectievelijk de kwartfinale, halve eindstrijd en finale van het op een na belangrijkste toernooi voor Europese clubs staan bedragen van 1,8 miljoen euro, 2,8 miljoen euro en 4,6 miljoen euro. De winnaar kan nog eens 4 miljoen euro tegemoetzien.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties