Beroep Feyenoord afgewezen door de UEFA

Beroep Feyenoord afgewezen door de UEFA

De UEFA heeft bekendgemaakt dat een beroep van Feyenoord is afgewezen. De Rotterdammers hadden beroep aangetekend tegen een boete van 17.500 euro die werd opgelegd na de thuiswedstrijd tegen Celtic FC in de groepsfase van de Champions League.

De UEFA deelde na de thuiswedstrijd tegen de Schotten drie boetes uit aan Feyenoord. De Rotterdammers gingen akkoord met een boete van 26.000 euro voor het blokkeren van de trappen, een boete van 8.750 euro voor het afsteken van vuurwerk. Alleen voor de derde boete, voor 'een uitdagende boodschap van beledigende aard', zag Feyenoord mogelijkheden om deze aan te vechten.

Echter werd het beroep door de UEFA afgewezen, waardoor het totaalbedrag van 52.250 euro na de wedstrijd tegen Celtic FC gehandhaafd blijft. In het stadion was een spandoek te zien met de tekst 'Fuck Celtic', en dat werd door de Europese voetbalbond gezien als beledigend. Ook na de thuiswedstrijd tegen SS Lazio heeft Feyenoord boetes ontvangen. Voor de wedstrijd tegen Atletico Madrid in De Kuip is nog niets bekendgemaakt.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties