"Als Feyenoord ze veel aan de bal laat, lopen ze tegen een nederlaag aan"

"Als Feyenoord ze veel aan de bal laat, lopen ze tegen een nederlaag aan"

Met Atlético Madrid wacht Feyenoord woensdagavond de zwaarste tegenstander van poule E van de Champions League. Toch is de vraag wat de Rotterdammers precies kunnen verwachten van de nummer 4 van La Liga. Om meer te weten te komen, sprak FR12.nl met Pascual Ruiz Arnal, die de Madrileense club namens Marca en Claro Sports intensief volgt.

Eén ding is volgens de journalist duidelijk: Feyenoord hoeft woensdag niet te hopen op een dolend Atlético. De club begon wisselvallig aan het seizoen, maar die fase is achter de rug. "Sinds de overwinning op Real Madrid (3-1, red.), weet Diego Simeone hoe zijn sterkst mogelijke elftal eruitziet. De ploeg won de laatste drie wedstrijden en scoorde daarin acht keer."

Aanval in vorm en trage achterhoede
Waar Atlético in het begin van het seizoen nog wel eens moeite had het net te vinden, is het nu dus juist de voorhoede die het verschil maakt. "Antoine Griezmann is in topvorm. Net als Álvaro Morata, die na 6 duels op 5 goals staat. Het middenveld met Koke, Saúl en Rodrigo De Paul staat ook goed. Zij zullen ervoor zorgen dat Feyenoord veel moet lopen als Atlético de bal heeft."

De zwakte van Atlético ligt volgens Ruiz Arnal achterin. "Axel Witsel en Stefano Savic zijn erg traag en dat levert nog wel eens problemen op. In de eigen zestien worden ze vaak op snelheid afgetroefd. Kijk de tegendoelpunten in de wedstrijd tegen Cadiz van afgelopen weekend maar eens terug, dan zul je zien wat ik bedoel."

Feyenoord zal daar dan ook goed op ingesteld moeten zijn om Atlético pijn te kunnen doen. "Ten eerste zal het achterin, vooral in de as, erg goed moeten staan", waarschuwt Ruiz Arnal. "En ze zullen hoog druk moeten zetten. Als ze Atlético te veel aan de bal laten, lopen ze tegen een nederlaag aan."

Atlético als favoriet
Na het bekijken van enkele wedstrijden, weet Ruiz Arnal dat Atlético woensdag tegenover een sterk Feyenoord komt te staan. Toch denkt hij dat men in Spanje 'gewoon' een overwinning verwacht van de thuisploeg. "Ajax en PSV staan er hier nog steeds beter op dan Feyenoord. De meeste supporters van Atlético zullen weinig spelers van ze kennen."

Eén speler van de Rotterdammers staat er in Madrid uiteraard wel goed op: de veelvuldig aan Atlético gelinkte Santiago Gimenez. "De supporters hopen absoluut dat hij volgend seizoen hun nieuwe spits wordt. We hebben hem aan het werk gezien bij Feyenoord en de Mexicaanse ploeg. Hij is een van de grootste verrassingen in het Europese voetbal van het afgelopen seizoen." Door zijn schorsing is Gimenez er woensdag overigens nog niet bij.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties