Rodriguez open over mislukte deal: "Goed voor de club, maar niet voor mij"

Rodriguez open over mislukte deal: "Goed voor de club, maar niet voor mij"

Luciano Rodríguez had afgelopen winter de nieuwste versterking van Feyenoord moeten worden. Ondanks dat een deal dichtbij was, kwam het tot dusver nog niet van een overstap. Tegenover Sport 890 vertelde de aanvaller van het Uruguayaanse Liverpool FC open en eerlijk waarom dat zo was.

Rodríguez maakte er geen geheim van dat het een financieel verhaal betrof. "Het bod van Feyenoord was goed voor de club, maar niet voor mij. Ik wilde 20 procent van de transfer ontvangen, maar mijn zaakwaarnemer kreeg te horen dat Liverpool dat percentage niet aan de speler uitbetaalt."

"Het is beleid van de club om dat bedrag te steken in de jeugdopleiding", weet Rodríguez inmiddels. "Dat respecteer ik. De voorzitter vertelde me dat toen ze de kans kregen om mij te kopen, hij mijn vorige zaakwaarnemer dit verteld heeft. Allebei hadden we destijds ook niet verwacht dat ik nu al de aanbiedingen zou krijgen die nu binnenkomen."

Arme omgeving
Rodríguez vertelde dat aan het salaris dat Feyenoord bood niks mankeerde, maar dat hij ook graag een deel van de transfersom had ontvangen. Dat hij veel waarde hecht aan het financiële plaatje, is gezien zijn achtergrond niet vreemd. "Ik kom uit een arme omgeving en ik probeer te zorgen dat het mijn familie aan niets ontbreekt. Daarom is het financiële aspect voor mij heel belangrijk. In dit geval werd er niet aan mij gedacht. We zullen zien wat er de komende maanden gebeurt", besloot de aanvaller. De kans is zeer aanwezig dat hij komende zomer alsnog de overstap naar Feyenoord maakt.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties