'Istanbul Başakşehir meldt zich voor Dilrosun'

'Istanbul Başakşehir meldt zich voor Dilrosun'

Javairô Dilrosun kan de overstap maken naar Istanbul Başakşehir, zo meldt journalist Yağız Sabuncuoğlu vrijdagmiddag op X. De Turken hebben inmiddels de onderhandelingen al gestart en moeten haast maken om een akkoord te bereiken met Feyenoord.

Feyenoord en Başakşehir hebben namelijk tot vrijdagavond de tijd om de transfer van de 24-jarige aanvaller af te ronden. De Turkse transferperiode sluit om middernacht. De nummer negentien uit de Süper Lig heeft de eerste drie wedstrijden in de competitie nog niet weten te scoren en zoekt naar aanvallende versterking.

Naast Dilrosun onderhandelt Istanbul Başakşehir ook met oud-Feyenoorder Oussama Idrissi. De 27-jarige aanvaller is transfervrij nadat zijn contract is ontbonden door Sevilla FC, waardoor Idrissi ook de komende dagen nog kan tekenen in Turkije. Dilrosun heeft in De Kuip nog een contract tot medio 2026.

De situatie van Dilrosun bij Feyenoord is duidelijk. De buitenspeler hoeft voorlopig niet te rekenen op speelminuten in het eerste elftal van de Rotterdammers. Trainer Arne Slot heeft aangegeven dat Dilrosun mag vertrekken. Als er geen club wordt gevonden, krijgt de aanvaller wel de kans om zichzelf te bewijzen op de trainingen.

''Op dit moment krijgt hij niet gelijk veel speeltijd. Als Javairô er vandaag had bijgezeten, was hij waarschijnlijk ook niet ingevallen'', reageerde Slot twee weken geleden. ''Maar het kan bij mij over een paar maanden ook zo weer anders zijn. Spelers worden constant beoordeeld op wat ze laten zien.''

Lees meer over
Javairo Dilrosun
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties