'Feyenoord ziet in rechtsback Mbabu geschikte versterking'

'Feyenoord ziet in rechtsback Mbabu geschikte versterking'

Feyenoord blijft nog altijd zoekende naar buitenkansen op de transfermarkt. Met nog één week te gaan in de winterse transferwindow hebben de Rotterdammers nu de eerste inspanningen gezet voor de komst van Kevin Mbabu, zo weet 1908.nl. De Zwitserse rechtsback komt momenteel op huurbasis uit voor FC Augsburg en staat tot medio 2025 onder contract bij FC Fulham.

Nu het duidelijk is dat er naar alle waarschijnlijkheid een streep kan worden gezet door de komst van Neco Williams, zoekt Feyenoord op de achtergrond dus verder naar een andere optie. De Rotterdammers zien in Mbabu een geschikte versterking, al is de komst wel enigszins ingewikkeld. De Zwitser wordt namelijk door FC Augsburg gehuurd van FC Fulham en dus moet Dennis te Kloese een akkoord zien te bereiken met beide clubs en de speler. Daarnaast kwam de 28-jarige verdediger, op drie wedstrijden na wegens liesklachten, iedere wedstrijd in actie voor de nummer tien van de Bundesliga.

Feyenoord onderzoekt nu de mogelijkheden om de huidige huurperiode van Mbabu te beëindigen tegen een relatief lage vergoeding, om vervolgens de verdediger zelf te huren van Fulham. Hierbij willen de Rotterdammers, in tegenstelling tot Augsburg, wel een optie tot koop bedingen voor de zomer van 2024. De ervaren rechtsback begon zijn carrière in 2012 bij Servette FC om vervolgens de transfer te maken naar Newcastle United. Terwijl hij in Engeland onder contract stond, kwam de Zwitser op huurbasis uit voor Rangers FC en BSC Young Boys. Via de club in zijn thuisland transfereerde hij vervolgens naar Wolfsburg om via Fulham en een huurperiode bij Servette uiteindelijk op huurbasis uit te komen voor FC Augsburg.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties