'Feyenoord wil zich achterin versterken en denkt aan Richards'

'Feyenoord wil zich achterin versterken en denkt aan Richards'

Feyenoord is momenteel druk de markt aan het verkennen voor een defensieve versterking. De Rotterdammers zien dat Gernot Trauner niet altijd inzetbaar is en ook Bart Nieuwkoop kampt regelmatig met een blessure. Met het oog op een eventuele toekomstige transfer van Lutsharel Geertruida is een aanwinst achterin geen overbodige luxe.

De naam van Chris Richards wordt daarbij nadrukkelijk genoemd. De 23-jarige verdediger staat momenteel tot medio 2027 onder contract bij Crystal Palace. Zijn transferwaarde wordt geschat op een bedrag van tien miljoen euro, mogelijk is er genoeg ruimte tot onderhandeling. De Amerikaan is namelijk geen vaste waarde in het elftal van Roy Hodgson. Hij kwam dit seizoen vier duels in actie in de Premier League.

Feyenoord heeft al contact opgenomen met de zaakwaarnemer van Richards om te kijken of er mogelijkheden zijn. Volgens 1908.nl is een verhuurperiode met een optie tot koop een mogelijkheid. De transfermarkt is officieel nog gesloten, de komende maanden moet blijken of Richards een tijdelijke overstap naar De Kuip ziet zitten. De Premier League-club heeft voldoende opties waardoor een overstap bespreekbaar is.

Niet alleen Feyenoord heeft interesse in Richards. De oud-speler van onder meer Bayern München staat ook in de belangstelling van PSV. Journalist Rik Elfrink van het Eindhovense Dagblad wist in november te melden dat de Amerikaan concreet in beeld is om in de winterstop de achterhoede van de koploper in de Eredivisie te versterken. Richards maakte in 2018 de overstap van Dallas naar Europa. In Duitsland werd hij ook nog verhuurd aan TSG Hoffenheim.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties