'Feyenoord mondeling akkoord met Brighton'

'Feyenoord mondeling akkoord met Brighton'

Feyenoord heeft met Brighton & Hove Albion een mondeling akkoord bereikt over een transfersom van dertig miljoen euro. Het bedrag kan in de toekomst nog oplopen door enkele forse bonussen. Dit meldt De Telegraaf.

''De bonussen, goed voor meerdere miljoenen, zullen makkelijk te halen zijn als de speler het sportief aardig gaat doen bij de Engelse club'', schrijft Feyenoord-watcher Marcel van der Kraan op de website. Het is nu aan Wieffer om een akkoord te bereiken over de persoonlijke voorwaarden. De 24-jarige middenvelder staat open voor een stap naar de Premier League en is druk in gesprek met Brighton.

Liverpool FC en Arne Slot doen inmiddels nog verwoede pogingen om Wieffer binnen te halen, maar lijken te laat te komen. De middenvelder heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar Brighton. Algemeen directeur Dennis te Kloese is op dit moment in Engeland om de miljoenendeal volledig af te ronden. Of het ook een recorddeal voor Feyenoord gaat worden, is afwachten.

Orkun Kökçü maakte vorige zomer voor een bedrag van 25 miljoen euro de overstap naar SL Benfica. Het bedrag is inmiddels wel opgelopen naar 30 miljoen euro, omdat er verplichte bonussen zijn afgesproken. De Portugezen deden dit vooral vanwege de financiële fair play regels. Wanneer Feyenoord in staat is om ook bonussen voor Wieffer te incasseren, dan wordt het de duurste uitgaande transfer uit de clubgeschiedenis.

Niet alleen Feyenoord profiteert van de uitgaande transfer van Wieffer. Excelsior heeft een doorverkooppercentage bedongen rondom zijn overstap naar de stadionclub. De Kralingers kunnen naar verluidt rekenen op 15% van de winst die wordt gemaakt. De Rotterdammers namen de middenvelder voor een bedrag van iets meer dan 555.000 euro over. FC Twente kan rekenen op een opleidingsvergoeding.

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties