'Feyenoord gaat Kasanwirjo verhuren'

'Feyenoord gaat Kasanwirjo verhuren'

Neraysho Kasanwirjo is op weg naar de uitgang bij Feyenoord. De verdediger staat op het punt om een huurtransfer te maken naar SK Rapid Wien zonder optie tot koop, meldt 1908.nl.

Sportdirecteur Markus Katzer van SK Rapid Wien gaf donderdagavond nog aan dat een definitieve transfer van Kasanwirjo niet aan de orde was vanwege de hoge vraagprijs van Feyenoord. Nu lijken de beide partijen elkaar wel te gaan vinden in een huurconstructie. De Oostenrijkers zagen verschillende opties wegvallen en kregen ook te maken met een zware blessure van aanwinst Nenad Cvetkovic.

Kasanwirjo heeft de verwachtingen bij Feyenoord nooit volledig kunnen waarmaken. Trainer Arne Slot gaf aan het begin van de voorbereiding al aan dat de 21-jarige verdediger stappen moest maken om deel uit te blijven maken van het eerste elftal van Feyenoord. Slot was tevreden over het niveau dat Kasanwirjo regelmatig haalde, maar zag hem ook vaak terugvallen en grote fouten maken.

Een tijdelijk vertrek van Kasanwirjo lijkt op dit moment de beste optie voor alle partijen. Met de komst van Bart Nieuwkoop en de terugkeer van Gernot Trauner heeft Feyenoord voldoende opties achterin. Daarnaast is gebleken dat Lutsharel Geertruida geen uitgaande transfer meer zal maken. Kasanwirjo maakte tijdens de winterstop de overstap naar Feyenoord voor een bedrag van twee miljoen euro en tekende een contract tot medio 2027.

Geen vuurwerk
Algemeen directeur Dennis te Kloese heeft aan Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam van Voetbal International aangegeven dat er vandaag geen vuurwerk wordt verwacht op de transfermarkt. De Rotterdammers hielden wel rekening met een of twee uitgaande huurtransfers. Kasanwirjo zal er een van worden; wie de andere mogelijke optie is, dat is niet duidelijk.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties