'Feyenoord en Liverpool Montevideo naderen elkaar met laatste bod'

'Feyenoord en Liverpool Montevideo naderen elkaar met laatste bod'

De komst van Luciano Rodríguez is inmiddels heel erg dichtbij. Feyenoord zou volgens de journalist Rodrigo Romano de technisch directeur van Liverpool Montevideo hebben overtuigd met het meest recente bod. De laatste onderhandeling gaat nu alleen nog over het percentage van de transferrechten.

Het bedrag dat de doorgaans betrouwbare journalist noemt is 15 miljoen dollar en daarmee zou het de duurste transfer in de geschiedenis van het Uruguayaanse voetbal worden. Naar verwachting bemachtigt Feyenoord met dit bedrag zeventig tot tachtig procent van de transferrechten. Twintig procent van het bedrag dat de Rotterdammers betalen zal gaan naar Progreso, de vorige club van Rodríguez. In de komende uren moet de deal officieel gemaakt worden.

Rodríguez was aanvankelijk een transfertarget voor aankomende zomer. De buitenspeler maakte de laatste maanden een dusdanige goede indruk dat de interesse van andere clubs in een stroomversnelling kwam. Feyenoord schakelde daardoor snel door om de concurrentie voor te blijven en haalt hem nu een half jaar eerder naar Rotterdam dan de bedoeling was. Volgens het Algemeen Dagblad volgt de scouting Rodríguez al sinds hij bij Bella Vista en CA Progreso zijn eerste echte stappen als professioneel voetballer zette en is de overtuiging dat hij kan slagen in het elftal van trainer Arne Slot.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties