FC Twente ontvangt 1,1 miljoen euro na transfer Wieffer

FC Twente ontvangt 1,1 miljoen euro na transfer Wieffer

Mats Wieffer maakt voor een miljoenenbedrag de overstap naar Brighton & Hove Albion. Feyenoord meldde in het officiële persbericht dat de Rotterdamse club een recordtransfer heeft gerealiseerd. Volgens Fabrizio Romano komt dat neer op een bedrag van dertig miljoen euro dat in de toekomst nog kan oplopen door diverse bonussen en een doorverkooppercentage van tien procent.

Naast Excelsior profiteert ook FC Twente flink mee. De Tukkers ontvangen 1,1 miljoen euro aan een solidariteitsbijdrage. Dit meldt financieel expert Job Gulikers. De solidariteitsbijdrage bedraagt in totaal vijf procent van de transfersom. Dit bedrag wordt verdeeld over de clubs waar de speler tussen zijn 12e en 23e levensjaar is opgeleid.

Wieffer doorliep de jeugdopleiding van FC Twente en de Tukkers hebben daarom recht op een hoog percentage. Excelsior had de international van Oranje een jaar onder contract staan voor zijn 23ste levensjaar waardoor de Kralingers kunnen rekenen op 300.000 euro aan solidariteitsbijdrage. Daarbovenop komt nog een doorverkooppercentage.

Het is niet helemaal duidelijk over hoeveel procent de doorverkooppercentage exact gaat. Voetbal International meldt dat het om minimaal tien procent gaat, dat zou neerkomen op iets minder dan drie miljoen euro aan inkomsten voor Excelsior. Als beide partijen vijftien procent hebben afgesproken in de zomer van 2022 dan gaat het om een bedrag rond de vier miljoen euro.

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties