'Beweging rond Hendriks: Feyenoord ontvangt een paar miljoen'

'Beweging rond Hendriks: Feyenoord ontvangt een paar miljoen'

Feyenoord heeft in hoofdlijnen een akkoord bereikt met VfB Stuttgart. De Rotterdammers ontvangen inclusief bonussen en een doorverkooppercentage een paar miljoen voor Ramon Hendriks. Beide partijen werken aan de laatste details en de verwachtingen zijn dat dinsdag alles getekend kan worden. Dit meldt 1908.nl.

Hendriks heeft eerder al een persoonlijk akkoord weten bereiken met VfB Stuttgart. Voetbal International meldt dat het om een contract voor vier jaar gaat. De centrale verdediger maakt hiermee een fraaie stap naar de Bundesliga. De Duitsers eindigden afgelopen seizoen als tweede en komen aankomend seizoen uit in de Champions League.

Naast VfB Stuttgart was ook Nürnberg in de markt voor Hendriks. Eerstgenoemde club was uiteindelijk doortastender en wist Feyenoord en de 22-jarige verdediger te overtuigen. Hij heeft een contract tot 2026 en zijn marktwaarde wordt geschat op iets minder dan een miljoen euro.

De in Hendrik-Ido-Ambacht geboren Hendriks maakte in de zomer van 2017 de overstap van de jeugdopleiding van FC Dordrecht naar Feyenoord Academy. In seizoen 2021-2022 haalde trainer Arne Slot de linksbenige back bij de selectie van Feyenoord 1, waarna een officieel debuut al snel volgde.

Hendriks speelde tien officiële duels in het eerste van Feyenoord. De Rotterdammers verhuurden de verdediger de afgelopen jaren aan NAC Breda, FC Utrecht en Vitesse. Totaal speelde hij 43 duels in de Eredivisie en vier in de TOTO KNVB Beker.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties