'Bayern München peinst: Geertruida sportief gezien favoriet'

'Bayern München peinst: Geertruida sportief gezien favoriet'

FC Bayern München is er nog steeds niet uit wie Benjamin Pavard moet vervangen in hun selectie. De Duitse club overweegt diverse opties en Lutsharel Geertruida wordt beschouwd als favoriet wanneer er alleen wordt gekeken naar de sportieve overwegingen. De verdediger van Feyenoord is tevens de duurste optie, wat intern heeft geleid tot discussies over de te nemen stappen op de transfermarkt.

Journalist Tobi Altschäffl van BILD beweert dat Geertruida een vertrekclausule van veertig miljoen euro in zijn contract heeft staan. Hierdoor is FC Bayern München ook op zoek naar goedkopere alternatieven en worden verschillende namen genoemd. Er wordt intern ook overwogen om rechtermiddenvelder Konrad Laimer een linie naar achteren te schuiven en hem om te vormen tot rechtsback. De 26-jarige Oostenrijker heeft gedurende zijn carrière vierentwintig wedstrijden gespeeld als rechtsback.

Pavard is wikken en wegen van Bayern München inmiddels helemaal zat. De 27-jarige rechtsback heeft zich ziek gemeld bij de Duitsers en wil op deze manier een transfer naar Inter forceren. Beide clubs hebben in grote lijnen al een akkoord bereikt over een transfersom, maar de nummer twee uit de Bundesliga geeft pas definitief groen licht wanneer er intern een keuze is gemaakt over een geschikte opvolger.

Als Bayern München serieus werk maakt van Geertruida, kan de verdediger van Feyenoord alsnog de overstap naar de Bundesliga maken. Eerder stond de rechtspoot op het punt om over te stappen naar RB Leipzig, maar op het laatste moment werden de onderhandelingen afgebroken. Feyenoord hoopte op een bedrag van meer dan dertig miljoen euro, met daarbovenop enkele gegarandeerde bonussen en extra premies.

Lees meer over
Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties