Wålemark zonder speelminuten bij Zweden terug naar Feyenoord

Wålemark zonder speelminuten bij Zweden terug naar Feyenoord

Patrik Wålemark heeft zijn debuut nog niet kunnen maken voor de nationale selectie van Zweden. De aanvaller van Feyenoord kreeg in de twee wedstrijden in de Nations League tegen Servië en Slovenië geen speelminuten van bondscoach Janne Andersson.

Wålemark maakte voor het eerst onderdeel uit van het Zweeds elftal. De 20-jarige buitenspeler speelde hiervoor elf wedstrijden voor Jong Zweden en wist daarin vier keer te scoren. Vanwege zijn goede ontwikkeling bij Feyenoord viel de rechtsbuiten op bij Andersson.

Zweden heeft zich niet weten te plaatsen voor het WK in Qatar en ook in de Nations League heeft de ploeg geen indruk weten te maken. Na zes wedstrijden zijn er in Groep 4 slechts vier punten behaald. De eerstvolgende wedstrijd is een vriendschappelijke wedstrijd tegen Mexico op 16 november. Voor Wålemark een nieuwe mogelijkheid op minuten, zijn debuut voor de nationale ploeg en een ontmoeting met Santiago Gimenez.

Pedersen en Bjørkan
De twee Feyenoorders begonnen allebei op de bank bij de wedstrijd tegen Servië. In de tweede helft kregen de linksback en de rechtsback speelminuten. Bjørkan mocht een kwartier meespelen en Pedersen iets meer dan een half uur. Het duel in de Nations League werd met 0-2 verloren door Noorwegen.

Lees meer over
Patrik Wålemark
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties