Wieffer: "We moeten gewoon van onze eigen kracht uitgaan"

Wieffer: "We moeten gewoon van onze eigen kracht uitgaan"

Mats Wieffer zal er alles aan doen om woensdagavond dezelfde rol in te nemen als afgelopen weekend tegen AZ. De middenvelder van Feyenoord speelde wederom een sterke wedstrijd in Alkmaar en besliste de wedstrijd door het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren. Drie dagen na de ontmoeting in de Eredivisie komt dezelfde tegenstander naar Rotterdam voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Wieffer blikt tegenover de camera van Feyenoord ONE vooruit op de kraker in De Kuip.

"Dat valt wel mee. Het is nou niet dat het echt een geweldige goal was", reageert de middenvelder van Feyenoord nuchter op de vraag hoe blij hij is met zijn doelpunt van afgelopen speelronde. "Het is wel extra lekker dat je daardoor wint en dan maakt het natuurlijk niet uit hoe je hem maakt. Het is wel mooi dat hij uit zo’n variant valt waar we een beetje op getraind hadden."

Het doelpunt van Wieffer ontstond uit een ingestudeerde vrije trap. "We hadden het hier wel vaker over. De trainer had wel gezegd van 'we schieten er normaal nooit één in, dus we moeten maar eens iets anders proberen'. Dat de bal dan met een beetje geluk via de paal terugkomt bij mij, dan is het wel mooi dat het ook zo kan." De doelpuntenmaker laat wel alvast weten dat we niet nog meer varianten hoeven te verwachten. "Op het moment hebben we niet heel veel meer in de trukendoos. Dit is misschien wel voor herhaling vatbaar. Voor mij in ieder geval wel."

Dubbele ontmoeting
Bij Feyenoord valt er veel te verbeteren ten opzichte van de wedstrijd afgelopen zondag. Toch denkt Wieffer niet dat het een voordeel is dat het weer tegen AZ is. "Je weet wel wat je kan verwachten. Alleen zij weten dat in principe ook, dus ik weet niet of het echt een voordeel voor ons is. Beide teams zitten een beetje in hetzelfde schuitje, want je weet wel wat je kan verwachten en je kan snel aanpassen aan wat de vorige keer minder ging."

Het is vooral aan Arne Slot om de spelers de juiste instructies te geven om deze keer beter en makkelijker te winnen van de ploeg uit Alkmaar. "Als het om dingen gaat in het veld, zijn er wel spelers die zich misschien aan kunnen passen. Maar ik denk niet dat het heel veel uitmaakt." Ook kijkt Wieffer nog terug naar waar zijn elftal zondag moeite mee had. "Ik denk dat we voornamelijk de eerste tien minuten gewoon goed spelen, daarna zakt het wel een beetje weg. Zij waren redelijk goed aan de bal en als we dan hoog drukzetten, gooiden zij de bal erachter dus dat was hun tactiek."

Bekeravond in De Kuip
Voetbalavonden in Rotterdam zijn altijd magisch. Wieffer begrijpt dat het spelen in De Kuip een voordeel is. "We moeten gewoon van onze eigen kracht uitgaan en blijven voetballen. Maar ik denk dat het ook wel goed is dat we zondag gewoon op strijd hebben gewonnen. De manier waarop we winnen put ik wel energie uit. Ik heb zelf natuurlijk ook liever dat het voetballend goed gaat en dit erbij in zit. Uiteindelijk gaat het om de drie punten."

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties