Wieffer niet fit genoeg om te starten tegen Frankrijk

Wieffer niet fit genoeg om te starten tegen Frankrijk

Het Nederlands elftal moet het zonder Mats Wieffer doen in het EK-kwalificatieduel tegen Frankrijk. De middenvelder van Feyenoord is niet fit genoeg om een volledige wedstrijd te spelen, zo meldt bondscoach Ronald Koeman vlak voor de wedstrijd.

"Wieffer was ook een optie, maar is niet okselfris en dat is ook de reden dat hij dan niet start", vertelt Koeman vlak voor de wedstrijd tegen Frankrijk. De bondscoach moest dus opnieuw gaan puzzelen op het middenveld. "Gisteren wisten we dat Wieffer niet fit genoeg was."

Het was de bedoeling dat de Feyenoorder de geblesseerde Frenkie de Jong ging vervangen op het middenveld. "Dat was een serieuze optie, maar nog niet definitief. Die optie viel weg omdat Wieffer niet fit is." Het Nederlands Elftal moet het nu doen met Kenneth Taylor, die de laatste weken bijzonder matig speelt.

Geertruida staat centraal
Voor de wedstrijd deed de bondscoach ook een uitspraak over Geertruida. Jurrien Timber is verkozen als rechtsback tegenover Mbappé vanwege zijn ervaring. "Ja, dat klopt. Ik heb het ook nog besproken met Virgil, Lutsh maakt nu zijn debuut en dat is al spannend genoeg. Timber heeft meer Nederlands elftal ervaring, dus die mag Mbappé tegenhouden."

Lees meer over
Oranje Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties