Wieffer: ''Ik denk dat ik vanavond wel even tekeerga''

Wieffer: ''Ik denk dat ik vanavond wel even tekeerga''

Mats Wieffer zal 14 mei 2023 nooit meer vergeten. De middenvelder van Feyenoord speelde vorig seizoen nog bij Excelsior, maar is inmiddels niet meer weg te denken uit het basisteam onder leiding van trainer Arne Slot. De Tukker heeft zich moeiteloos in het team weten te spelen en heeft geen intentie om zijn plaats af te staan. Voorlopig gaat hij eerst genieten van de landstitel.

''Geweldig, dit is de mooiste dag van mijn leven'', vertelt Wieffer in gesprek met ESPN. Had hij zelf verwacht zichzelf zo snel te ontwikkelen? ''Ik had het wel gehoopt, maar het is moeilijk om over jezelf te zeggen dat je het had verwacht dat je je zo snel zou aanpassen. Het is allemaal heel snel gegaan. Als team hebben we het dit jaar heel goed gedaan. De sfeer is altijd goed. Ik heb van alles genoten.''

Wieffer beseft dat hij nog voldoende punten heeft dat die aan zijn spel kan verbeteren. "Er zijn nog veel dingen waar ik aan moet werken. Ik denk dat ik nog niets dominanter kan zijn en nog iets sneller kan handelen in de kleine ruimte. En misschien toch nog wat vaker dribbelen. Voor nu is dit genoeg, volgend jaar zie ik wel hoe ik het anders kan doen."

In de kleedkamer vloeide de champagne al rijkelijk. ''Ik doe het niet heel vaak, maar ik denk dat ik vanavond wel even tekeerga, hoor.'' Journalist Hans Kraay jr. merkt op dat Wieffer dichtbij een basisplaats zit bij het Nederlands Elftal. Ronald Koeman was zondagochtend te gast in het praatprogramma Goedemorgen Eredivisie en liet zich lovend uit. ''Dat is geweldig, maar dat zien we dan wel. We gaan eerst een feestje bouwen.''

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties