Wieffer: "Ik denk dat ik daarna niet heel veel fout heb gedaan"

Wieffer: "Ik denk dat ik daarna niet heel veel fout heb gedaan"

Het Nederlands elftal kwam vrijdagavond in actie en Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer konden rekenen op een basisplaats in de 4-0 overwinning op Schotland. Hoewel alle spelers van Oranje in de eerste helft ondermaats presteerden, kreeg vooral de middenvelder van Feyenoord veel kritiek op zijn spel. Ook na afloop waren de vragen van de NOS erg kritisch richting Wieffer.

"Ik denk dat de eerste helft niet goed van ons was", antwoordt Wieffer tegenover de nationale omroep op de vraag hoe hij terugkijkt op zijn eigen spel in de ruime overwinning. "We zetten overal één-op-één druk, dus het was lastig om onderuit te voetballen. Je hebt veel spelers die niet samen hebben gespeeld met elkaar. Uiteindelijk maakt Reijnders een hele goede goal, terwijl ik denk dat zij ook nog wel wat kansen hebben gehad. In de tweede helft zag je wel dat wij wat beter aan het voetballen kwamen."

Vlak voor zijn wissel ging Wieffer in de fout bij het eigen strafschopgebied en dat leverde een gevaarlijke situatie op. "Ik kreeg die bal van Flekken en toen wilde ik hem eigenlijk aannemen naar links, maar die aanname was net niet goed. Toen wilde ik hem over die voet heen chippen, maar dat zag hij. Eigenlijk had ik hem in één keer door moeten spelen, want ik nam nu te veel risico. Gelukkig ging hij op de lat."

Of Wieffer met dit spel wel zijn kans heeft gepakt richting het EK? "Dat gaan we zien", reageert de Feyenoorder met enige onwetendheid . "Op het begin in de eerste helft had ik een paar keer slordig balverlies, maar ik denk dat ik daarna niet heel veel fout heb gedaan. Tot het laatste moment en dat mag niet gebeuren. Uiteindelijk is het wel gewoon lekker dat je met 4-0 wint, ondanks dat het niet de beste wedstrijd was van ons als team. We waren wel heel effectief en op het laatst hadden we grote kansen om nog verder uit te bouwen."

Reactie Koeman
Ronald Koeman maakte op de persconferentie kenbaar zich gestoord te hebben aan het vele balverlies van zijn elftal. Hierbij noemde de bondscoach ook Wieffer. "Dat kan liggen aan een stukje druk of aan het goed willen doen en niet het vertrouwen hebben waar je ieder weekend mee speelt. Uiteindelijk vraagt het Nederlands elftal, ongeacht je positie of hoe vaak je wordt uitgenodigd, een bepaald niveau. Dat hebben ze, maar dan moeten ze beter spelen."

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties