Geertruida en Wieffer winnen met Oranje; Lingr verslaat Noorwegen

Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer zijn vandaag in actie komen voor het Nederlands elftal. In een vrij moeizame wedstrijd werd uiteindelijk alsnog de overwinning over de streep getrokken en wonnen de mannen van Ronald Koeman met 4-0 van Schotland. Quinten Timber bleef de gehele wedstrijd op de bank.

De openingsfase begon erg spannend en beide ploegen gingen gelijk op. Nadat Nederland via Memphis Depay er niet in slaagde om echt gevaarlijk te worden, was het Schotland in de zeventiende minuut met een gigantische kans. Mark Flekken liet echter zijn goede reflex zien en hield het elftal van Ronald Koeman op gelijke hoogte. Vlak voor rust kwam Oranje, ondanks het erg matige spel, op voorsprong dankzij een prachtig doelpunt van Tijjani Reijnders.

In de tweede helft begon Nederland een stuk beter te voetballen en dat was ook terug te zien in het scoreverloop. Georginio Wijnaldum wist na 72 minuten voetballen het tweede doelpunt van de avond te scoren en daarna volgden ook snel de overige doelpunten. Wout Weghorst kopte de 3-0 tegen het net en na een geweldige pass van Reijnders was het Donyell Malen met het laatste doelpunt van de avond. Terwijl Geertruida de hele wedstrijd op het veld bleef staan, werd Wieffer na een wat ongelukkige 62 minuten gewisseld.

Ondrej Lingr
Ook Lingr kwam vrijdagavond in actie. Uiteraard niet met het Nederlands elftal, maar wel de nationale ploeg van zijn thuisland Tsjechië. Ter voorbereiding op het EK van komende zomer werd er in Noorwegen een oefenwedstrijd afgewerkt. Nadat de thuisploeg via Oscar Bobb na twintig minuten spelen op voorsprong kwam, wisten de Tsjechen de achterstand in de 85ste minuut de wedstrijd te beslissen met een 1-2 overwinning. Lingr kwam na 73 minuten binnen de lijnen.