"Wieffer een type El Ahmadi? Ik was meer een zager"

"Wieffer een type El Ahmadi? Ik was meer een zager"

In Dit Was Het Weekend werd uiteraard de 0-3 overwinning van koploper Feyenoord op FC Groningen besproken. En ook daar ging het over Mats Wieffer, de nieuweling in de basis die direct veel indruk maakte. Toch moeten de wedstrijden waarin hij zichzelf echt moet laten zien nog komen.

"Het is een speler waar ze echt naar op zoek waren", oordeelde oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi. "Een nummer zes die kan voetballen en eigenlijk in positie blijft staan, wat Aursnes ook veel deed. Een type El Ahmadi? Ik was meer een zager", lachte de voormalig middenvelder. "Maar hij is wel elke keer rustig aan de bal, kijkt vooruit en blijft ook voor zijn verdediging staan. Dat is iets wat ze missen bij Feyenoord en wat Kökcü en Timber niet beheersen. En hij is voetballend goed. Ik ben wel benieuwd hoe hij gaat spelen tegen Ajax, als hij meer onder druk komt te staan. Tegen PEC en Groningen had hij het wat makkelijker."

Of Feyenoord nu nog veel geld moet neerleggen voor een vervanger van Quinten Timber? "Ik snap wel dat ze Zerrouki graag wilden halen", aldus El Ahmadi. "De zes-positie is waar de eerste zes maanden echt iemand ontbrak. Maar Wieffer maakt in zijn eerste twee wedstrijden op mij echt een goede indruk. Als je een speler haalt die je niet goed kent, staat die er misschien niet gelijk. Misschien moet je nu Wieffer het vertrouwen geven de aankomende wedstrijden en kijken hoe hij het doet. Als hij wat meer wedstrijdritme heeft, denk ik dat het alleen nog maar beter gaat, dat hij nog makkelijker in het niveau meegaat."

Orkun Kökcü
Niet alleen voor Wieffer is De Klassieker een mooie kans om zich te bewijzen. Ook Orkun Kökcü zal het volgens Kenneth Perez daar moeten laten zien. De Deen moest lachen toen hij hoorde hoe lovend Arne Slot over zijn aanvoerder was na de wedstrijd tegen Groningen. "Hij is helemaal gek op Kökcü. Vorige week had hij ongelofelijk veel balverlies, dat moet je natuurlijk ook meenemen in je beoordeling." Hij is vooral benieuwd hoe de middenvelder zich volgende week staande houdt. "Buitenlandse clubs komen hiernaartoe voor vier, vijf wedstrijden en Europese duels om spelers echt te beoordelen. Het is niet zo dat ze hem op basis van een wedstrijd tegen Groningen nemen. Het gaat echt om zondag."

Lees meer over
Orkun Kökcü Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties