Wieffer: "Dat zijn dingen die hier gewoon niet kunnen"

Wieffer: "Dat zijn dingen die hier gewoon niet kunnen"

Na een hele sterke wedstrijd in de Champions League, speelde Feyenoord zondagmiddag erg zwak tegen FC Twente. De Rotterdammers hebben amper kansen gehad op een overwinning en werden tactisch eigenlijk ook overklast door de ploeg uit Enschede.

Waarom Feyenoord deze wedstrijd heeft verloren? "Ik denk voornamelijk omdat wij te slap beginnen", oordeelt Wieffer voor de camera van ESPN. "Met een beetje geluk komen zij op 1-0 voor en dat is precies iets wat je hier niet moet hebben. We hadden het gewoon moeilijk vandaag. Zij proberen het ritme eruit te halen, dat doen ze wel slim. Dus wij komen ook niet meer in ons ritme, maar uiteindelijk denk ik dat wij ook niet veel meer hebben gecreëerd en uiteindelijk wel verdiend hebben verloren."

"Dat wisten we en hadden we zeker wel op gehamerd", reageert de middenvelder van Feyenoord op de enorm felle start van Twente. "Over het algemeen was het gewoon te slap. Ze deden heel veel lange ballen en die tweede bal was 9 van de 10 keer wel voor hen. Dat zijn dingen die hier gewoon niet kunnen. Tweede helft gaat het wel iets beter en hebben we wat meer controle. Maar dan gaan zij ook veel liggen en komen we niet lekker in ons spel. Vervolgens maken zij nog de 2-0. Vandaag was het gewoon niet goed genoeg, simpel."

Mooi voetbal
"Vaak moeten wij het hebben van mooi voetbal, maar vandaag telt dat helemaal niet", is Wieffer kritisch. "Ik denk dat we de beuk er iets meer in hadden moeten gooien. We gingen de tweede helft iets meer één-op-één spelen en dan moet je de duels winnen, op het laatst valt die 2-0 nog. Dan proberen we het nog met lange ballen, maar daar kwam ook niet echt gevaar uit. Uiteindelijk kwamen we te kort en hebben we te weinig gecreëerd. Het is voornamelijk frustrerend dat je weet dat je het kan, maar we het op het begin hebben weggegooid."

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties