Wieffer: "Dat had ik zelf wel wat beter kunnen doen"

Wieffer: "Dat had ik zelf wel wat beter kunnen doen"

Voor Mats Wieffer was de overwinning bij FC Emmen extra mooi, door het verlies van de nummer zestien en de winst van Excelsior blijft zijn oude club nu volgend seizoen actief in de Eredivisie. Wieffer pakte wel een gele kaart en zal volgende week niet aanwezig zijn bij de laatste wedstrijd tegen Vitesse.

''Dat is natuurlijk mooi", opent Wieffer tegenover ESPN. "Ik gun het mijn oude club en op het laatst zei ik nog wel dat er een tandje bij moest. Uiteindelijk hebben we gewonnen en is iedereen blij denk ik. Ik denk dat we gewoon goed spelen het eerste kwartier. We hadden goed druk erop en ze kwamen er eigenlijk niet uit. Eén keer kom ik één tegen één en dat is ook een beetje wennen voor mij. Aan de ene kant wil ik stappen en aan de andere kant wil ik meelopen. Op dat moment speelt hij die bal en toen kwam hij uit mijn rug. Dat had ik zelf wel wat beter kunnen doen, maar uiteindelijk denk ik dat we zeker verdiend hebben gewonnen."

Kampioenschap
Ondanks de ongebruikelijke voorbereiding heeft Feyenoord vandaag gewoon gewonnen en Wieffer blikt nog één keer terug op de huldiging. "Heel mooi. Je weet hoe het kan zijn, omdat ik het in 2017 ook heb gezien. Als je daar dan staat op de Coolsingel is het wel heel indrukwekkend."

De feesten van afgelopen week hebben geen invloed gehad op het spel en dat zien ook de spelers. "Als je eenmaal op het veld staat, wil je altijd winnen. Als er een paar niet helemaal hun best doen, denk ik dat het andere ook irriteert. Ik denk dat we dat vandaag gewoon goed hebben gedaan." Door zijn schorsing is Wieffer de enige speler die 'helemaal los' kan in Ibiza en hij kijkt er dan ook naar uit. "Ik ben er nog nooit geweest, nu gaan we het daar afsluiten met zijn allen en daar heb ik wel veel zin in. Ik had liever wel gespeeld, maar als je hem volgende week pakt en begin van het seizoen geschorst bent, heb ik hem toch liever nu."

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties