Wie moet Pedersen vervangen bij Feyenoord?

Wie moet Pedersen vervangen bij Feyenoord?

Feyenoord speelt zondagmiddag de een-na-laatste wedstrijd van het seizoen. De Rotterdammers treffen FC Emmen tijdens een uitwedstrijd. De ploeg van trainer Arne Slot heeft afgelopen week vooral feest gevierd na het binnenhalen van de landstitel. Vrijdag en zaterdag werd er weer getraind, waardoor de voorbereiding minder scherp is verlopen dan gebruikelijk.

Feyenoord kan nagenoeg beschikken over een fitte selectie. Marcus Holmgren Pedersen is zo goed als zeker niet inzetbaar, zo meldde Slot vrijdagmiddag op de persconferentie. De Noor heeft tijdens de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles een blessure opgelopen. De 44-jarige trainer heeft diverse opties. Voor welke moet hij kiezen? Stem op de poll.

Pedersen moet vervangen worden door

Mimeirhel Benita, die sinds dit seizoen een vast onderdeel is van Feyenoord 1, kampt met een blessure aan zijn knie en komt daardoor niet meer in actie tijdens de laatste twee wedstrijden van de Rotterdammers. Patrik Wålemark is ook geblesseerd. Het is niet bekend of Gernot Trauner tegen Vitesse weer speelminuten kan maken. De Oostenrijker heeft een tik op zijn knie gekregen en is daardoor de laatste tijd niet beschikbaar geweest.

Dat Feyenoord twee speelrondes voor het einde de buit al binnen heeft, betekent niet dat de resterende duels niet serieus zullen worden genomen. Slot: ''Er zijn heel veel redenen om nog twee keer te spelen zoals we het hele seizoen hebben gespeeld. Het is voor ons belangrijk om onze sportieve plicht te vervullen, zeker omdat de belangen in de Eredivisie groot zijn. Boven dat willen we ons als een waardige kampioen presenteren.''

Feyenoord speelt tegen FC Emmen en Vitesse onder meer nog voor een puntenrecord in de clubgeschiedenis. Al is dat volgens Slot wellicht iets dat meer leeft onder de trainers dan bij de spelers. Slot: ''Wat bij de jongens wel speelt zijn individuele belangen, zoals de topscorerstitel van Santiago Gimenez. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat hij ook de eventuele penalty’s zal nemen, maar daar moet ik het nog met de jongens over hebben.''

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties