''Vorig jaar trokken ze de wc-potten van het uitvak eruit''

''Vorig jaar trokken ze de wc-potten van het uitvak eruit''

Trainer Arne Slot wordt gevraagd naar zijn uitspraken na de uitwedstrijd tegen SS Lazio. De Rotterdammers speelden in de ogen van Slot 'de perfecte uitwedstrijd'. Ook gaf de oud-voetballer aan dat het ongekend knap is wat Feyenoord momenteel presteert en dat vooral de ontwikkeling van de club niet vergeten moet worden. De uitspraken zijn breed uitgemeten de dagen erna.

''Dat heb ik alleen direct na de wedstrijd gedaan, toen dat mij werd gevraagd'', nuanceert Slot de opmerking in gesprek met ESPN waarom hij de afgelopen dagen zo fel is geweest. ''Voor het overige heb ik geen persconferentie gehad. Waarom vond ik het een goede wedstrijd? Dat vond ik omdat we daar controle hadden. De bal veel hadden, voldoende kansen hebben gecreëerd om een goal te maken. Uiteindelijk een kans hebben weggegeven, dan voldoe je volgens mij aan alles wat nodig is om een uitwedstrijd te winnen.''

Hans Kraay jr. vraagt voorafgaand aan de wedstrijd of Slot met kritiek kan omgaan, nu hij voor het eerst bij Feyenoord te maken krijgt met tegenwind. ''Nee, hoor. Vorig jaar in Sturm Graz trokken ze de wc-potten van het uitvak eruit, en hebben ze het hele uitvak gesloopt omdat ze zo teleurgesteld waren dat we verloren. Toen hebben we de dagen erna heel veel kritiek gehad, dus ik heb ook als Feyenoord-trainer de nodige kritiek gehad."

Feyenoord speelde niet goed tegen RKC Waalwijk en verloor de uitwedstrijd tegen FC Twente en SS Lazio. De journalisten zagen een ietwat geïrriteerde Slot tijdens de persmomenten. ''Of ik tegen kritiek kan? Ik denk dat niemand kritiek leuk vindt, maar ik denk wel dat het zo is als mensen met argumenten aangeven dat iets niet goed is. Dan ben ik zelf de eerste om dat te herkennen. Vandaar dat de opstelling vandaag ook iets anders is.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties