Slot verklaart waarom hij niet kiest voor Ivanušec

Slot verklaart waarom hij niet kiest voor Ivanušec

Alireza Jahanbakhsh start bij Feyenoord in de basis tijdens de topper tegen AZ. De buitenspeler viel tegen SS Lazio ongelukkig in, maar is in het verleden altijd van meerwaarde gebleken. Trainer Arne Slot geeft voorafgaand aan de wedstrijd in gesprek met ESPN tekst en uitleg over zijn formatie en het passeren van Luka Ivanušec.

"Ik weet niet of het in plaats van Ivanušec is, maar Luka is vijf tot zes weken geblesseerd geweest'', begint Slot op de vraag waarom Jahanbakhsh de voorkeur krijgt boven de Kroaat. ''Hij heeft kort meegetraind, en heeft nog niet de fitheid om te starten. Vorige week heeft hij wel gespeeld tegen RKC, maar wedstrijden tegen Lazio en AZ thuis hebben een andere intensiteit, dus moet je daar klaar voor zijn. We vinden dat hij nog niet klaar is om te starten, hoewel hij er wel dichtbij zit. Hij heeft nog te weinig minuten en trainingssessies in de benen om in een wedstrijd als vandaag te beginnen. Daarbij komt nog dat Trauner ook gewisseld moet worden, dus als je Luka opstelt, heb je meteen al twee wissels gebruikt."

Bart Nieuwkoop heeft afgelopen week een blessure aan zijn hoofd opgelopen. De verdediger behoort niet tot de wedstrijdselectie. "Niet goed genoeg om erbij te zitten, maar dat heeft vooral te maken met een hechting die hij had en die is nog helemaal dik. Dan kan je geen bal koppen, dus dan kan je niet bij de wedstrijd zitten." Gernot Trauner is, mits fit, een zekerheidje. "Hij viel uitstekend in, maar dat kwam ook omdat ik vond dat het elftal goed speelde en daar was hij een onderdeel van. Goed aan de bal en heel weinig weggegeven. Dat is wat je graag ziet van een centrale verdediger. Gernot is heel degelijk en betrouwbaar."

Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties