Voormalig trainer Wieffer: ''Hij gaat voor 25 miljoen verkocht worden''

Voormalig trainer Wieffer: ''Hij gaat voor 25 miljoen verkocht worden''

Feyenoord heeft met Mats Wieffer een ruwe diamant in de selectie. Theo ten Caat was trainer van Jong FC Twente en kreeg de beschikking over de toen 18-jarige middenvelder. Ten Caat had tijdens de eerste kennismaking direct door dat Wieffer iets speciaals had.

"Bij de eerste bal die hij raakte, zei ik gelijk: zo! Hij kreeg een bal aangespeeld, hij legde 'm weg en liep door'', vertelt Ten Caat in gesprek met NUsport. ''Dat klinkt als een heel simpele actie, maar hij deed het in zo'n hoog tempo. Je kon gelijk zien dat hij verstand van voetbal had. Daar zit muziek in, dacht ik."

Ten Caat heeft hoge verwachtingen. ''Hij gaat zich gigantisch ontwikkelen bij Feyenoord en voor 25 miljoen euro verkocht worden. Nee, ik zuig dit niet uit mijn duim. Het zal me ook niet verbazen als hij ooit het Nederlands elftal haalt. Spelers kunnen snel doorgroeien. FC Twente zal zich achter de oren krabben. Ze hebben een gigantische fout met Wieffer gemaakt.''

Wijsneus
Bij het eerste van FC Twente viel Wieffer niet bij iedereen in de smaak. Mede daardoor besloot de middenvelder de overstap te maken naar Excelsior. ''Hij zei tegen een speler: 'Wat is dat voor een klotebal, je moet 'm daar spelen!' Hij was tactisch verder dan spelers uit het eerste elftal. Maar dat werd niet op prijs gesteld. Ze vonden hem een wijsneus.''

In de zomer van 2020 besloot Wieffer na diverse aanvaringen dan ook te vertrekken bij de Tukkers. ''Ik zei dat hij naar Schalke moest gaan, zijn zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink hoopte dat hij naar FC Emmen zou gaan, maar hij ging naar Excelsior. Dat is typisch Mats. Hij is eigenwijs. Maar dat is alleen maar mooi'', sluit Ten Caat af.

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties