Voor welke opstelling moet Slot kiezen in Deventer?

Voor welke opstelling moet Slot kiezen in Deventer?

Feyenoord neemt het morgenavond om 20:00 uur op tegen Go Ahead Eagles in Deventer. Het team van Arne Slot speelt de resterende twee wedstrijden van de competitie eigenlijk nergens meer om. Het is daarom zaak voor de Rotterdammers om fris en vooral fit te blijven met het oog op de Conference League finale in Tirana op 25 mei.

Dat Slot morgenavond spelers rust gaat geven, staat zo goed als vast. Maar voor welke opstelling moet de trainer kiezen tegen Go Ahead Eagles? We zetten er drie op een rijtje.

Optie 1: Marciano; Pedersen, Sandler, Hendriks, Hendrix; Toornstra, Wålemark, Bassett; Jahanbakhsh, Dessers, Linssen

Mocht Slot voor de eerste optie kiezen, dan gooit hij de basiself vrijwel volledig om. Alleen Ofir Marciano en Cyriel Dessers zouden dan van de gebruikelijke namen in de basis staan. Ramon Hendriks zal morgen sowieso gaan spelen door de schorsing van Tyrell Malacia. In deze formatie staat hij centraal, zodat Gernot Trauner en Marcos Senesi rust krijgen. Jorrit Hendrix speelde in zijn tijd bij PSV regelmatig op de linksbackpositie.

Optie 2: Marciano; Geertruida, Trauner, Hendriks, Hendrix; Toornstra, Til, Bassett; Wålemark, Linssen, Jahanbakhsh

In optie twee kiest Slot al voor meer gebruikelijke namen. Trauner en Guus Til misten dit seizoen, mits fit, vrijwel geen wedstrijd en hebben dus bewezen over een goede conditie te beschikken. Philippe Sandler begint nu op de bank, wat niet onlogisch zou zijn omdat hij afgelopen zondag pas zijn eerste minuten van het seizoen maakte.

Optie 3: Cojocaru; Pedersen, Sandler, Valk, Hendriks; Hendrix, Bassett; Hartjes; Wålemark, Linssen, Jahanbakhsh

Met optie drie kiest Slot voor elf compleet andere namen dan normaal. Valentin Cojocaru zou in dit geval zijn debuut maken voor Feyenoord. De Roemeen kwam transfervrij naar Rotterdam door de zware blessure van Justin Bijlow en de regeling van de UEFA omtrent spelers in de Oekraïense competitie. Sem Valk en Lennard Hartjes zouden hun Eredivisiedebuut maken.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit?
Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties