''Volgens mij heeft Feyenoord dit seizoen geen punt gestolen''

''Volgens mij heeft Feyenoord dit seizoen geen punt gestolen''

De koppositie van Feyenoord is zoals bekend een klein wonder. Clubs met meer kapitaal, zoals PSV en Ajax, staan op dit moment al op vijf punten achterstand. Los van het feit of dat zo blijft is het wonderlijk dat de stand van zaken op dit moment zo is. Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam probeert te duiden hoe de huidige situatie heeft kunnen ontstaan.

"Feyenoord doet gewoon wat ze moeten doen en PSV en Ajax doen dat niet, dus die zitten onder hun normale gemiddelde. Dat is voor Feyenoord wel lekker, want dan kom je vanzelf op een voorsprong terecht. Natuurlijk ligt het ook aan Feyenoord, want die spelen gewoon goed en hebben het goed voor elkaar, maar het ligt zeker ook aan Ajax en PSV die heel veel laten liggen", aldus Krabbendam bij Voetbalpraat.

Feyenoord maakte afgelopen zomer een ware exodus en een ware intocht mee qua spelers. "Ze hebben vijftien spelers moeten vervangen waarvan acht basisspelers, dan is het best knap als je halverwege januari bovenaan staat. Ik denk dat dat ligt aan de duidelijkheid over de manier van spelen, spelers die weten waar ze aan toe zijn, dat er op een goede manier wordt gewerkt en getraind. Dan kom je al een eind." Analist Kenneth Perez vat de woorden samen: "Ze hebben gewoon een verschrikkelijk goede trainer."

"Slot zegt zelf dat spelers altijd de wedstrijd beslissen, maar wat hij goed doet, is dat hij die spelers er goed uit laat zien door ze goed op hun positie neer te zetten, goed met ze te werken", zo vervolgt Krabbendam, die daarna een voorbeeld geeft. "Kökcü zei, en dat klinkt misschien wat pathetisch, dat als Slot iets zegt het uit komt. Als ze naar Groningen gaan zegt Slot 'als we dit doen, dan pakken we daar ons voordeel'. Dat is elke wedstrijd zo geweest en die spelers hebben dus ook blindelings vertrouwen in hun trainer en dan wordt het een wisselwerking."

Visie
Perez ziet een voordeel in het feit dat Slot aan zijn tweede jaar bij Feyenoord bezig is, terwijl de andere twee clubs van de traditionele top drie de competitie met een nieuwe trainer begonnen. "Bij Feyenoord is dezelfde trainer met dezelfde visie en dat betaalt zich op dit moment uit. Die andere clubs doen het inderdaad minder goed, zoals Martijn zegt, maar dat betekent wel dat je er twee concurrenten bijgekregen hebt: Twente en AZ." Ook die twee clubs werken met dezelfde trainer als vorig seizoen en staan dicht achter Feyenoord.

De analist ziet ook in dat de club uit Amsterdam op dit moment zwalkende is. "Je zou kunnen zeggen dat ze Ajax op acht punten moeten zetten als je kijkt naar het niveau dat Ajax op dit moment heeft." Krabbendam: "Dat ben ik wel met je eens: de kans is nu en dan moet je het ook nu doen." De spanning zal de komende dagen vast nog verder opgevoerd gaan worden.

Zowel Feyenoorders als analisten zien Feyenoord nog niet echt als favoriet voor de landstitel. "Nog niet, maar dat gaat natuurlijk wel komen. Als je koploper bent moet je ook als zodanig beoordeeld worden. Ook al is het misschien heel raar dat Feyenoord bovenaan staat als je het afzet tegen de mogelijkheden die Ajax heeft, PSV heeft en misschien ook wel die AZ heeft. Je staat bovenaan en dat is niet voor niks", aldus Krabbendam. "Volgens mij heeft Feyenoord dit seizoen geen punt gestolen. Dan ben je gewoon terecht koploper en als je koploper bent word je daar naar beoordeeld." Als kampioenskandidaat dus.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties