VIDEO: Hartman ontmoet oud-teamgenoten van VVGZ

Quilindschy Hartman heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. De 22-jarige verdediger van Feyenoord is misschien wel het voorbeeld van hard werken en geloof blijven houden dat je je doelen kan bereiken. Zijn carrière begon bij VVGZ in Zwijndrecht.

Vanwege het nationale voetbalweekend van 31 mei tot 2 juni brengt Hartman een bezoek aan zijn voormalige amateurvereniging. De KNVB wil laten zien hoe belangrijk het amateurvoetbal voor Nederland is. Hartman komt in het item van de voetbalbond aan bod en vertelt over zijn eerste stappen op de amateurvelden.

Meteen de beste
Hartman wist bij VVGZ al een uitstekende indruk te maken. "Het leuke is dat hij altijd zichzelf is gebleven, hij is heel netjes en bescheiden. Q loopt niet naast zijn schoenen, dat is heel gaaf om te zien," vertelt jeugdtrainer Jaap Swank in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Vanaf de eerste training zag ik meteen dat hij de beste was."

"Een balletje aannemen, controleren met de borst en met twee benen schieten... Hij kon het als jong ventje al allemaal. De meeste jonge spelers staan op die leeftijd nog bloemetjes te plukken in het veld, hij was toen al superfanatiek en had enorm veel talent. Ik kon toen al zien dat hij niet lang bij VVGZ zou blijven spelen."

Door zijn goede spel werd het talent al snel opgemerkt door Feyenoord. De Rotterdammers besloten om de piepjonge Hartman eerst een jaar te stallen bij Excelsior alvorens hij de overstap maakte naar de stadionclub. "Ik kijk bij kinderen altijd naar hun bereidheid tot aanvallen en verdedigen," vertelt toenmalig hoofd jeugdopleiding Marco van Lochem van Excelsior. "Vroeger was hij echt al een pitbull, ging hij er vol voor. Dat zit nog steeds opgesloten in zijn spel. Het is fantastisch om te zien hoe hij zich heeft ontwikkeld."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties