Vertrouwen bij Minteh: ''Ik ben niet verbaasd dat ik veel mag spelen''

Yankuba Minteh was zaterdag in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles een van de lichtpuntjes voor Feyenoord. Hij maakte de openingsgoal net voor rust, en was daarmee erg belangrijk voor de Rotterdammers. ''Het was een speciaal moment voor me'', vertelt hij tegen de NOS. De wedstrijd tegen de ploeg uit Deventer werd uiteindelijk met 3-1 gewonnen door Feyenoord.

Een paar minuten eerder was Minteh al trefzeker, maar deze werd door de arbitrage afgekeurd vanwege een vermeende handsbal van Mats Wieffer. ''Ik gaf niet op nadat mijn eerste doelpunt werd afgekeurd vanwege hands. Een aantal minuten later had ik dan alsnog mijn doelpunt te pakken, ik ben er erg blij mee.''

Ondanks de concurrentie komt de Gambiaan best veel aan spelen toe. Hier kijkt hij niet zo van op. ''Ik ben niet verbaasd dat ik veel mag spelen. Het is een hoog niveau, maar ik werk er elke training snoeihard voor. Ik wil gewoon iedereen laten zien wie ik ben en wat ik kan. De concurrentie in het team is er zeker, de coach heeft op bijna elke positie meerdere spelers tot zijn beschikking. Maar hard werken loont'', vertelt de van Newcastle United geleende buitenspeler.

De goede vorm zal ook bij zijn échte club, Newcastle United, goed worden opgevangen. De Gambiaan is hier echter helemaal niet mee bezig. ''Ik speel nu voor Feyenoord, en ik probeer me alleen op deze club te focussen. Ik weet dat Newcastle elke wedstrijd van mij volgt en bekijkt, ik hoop dat ze zien dat ik me aan het ontwikkelen ben.''

Atlético Madrid
Aanstaande woensdag neemt Feyenoord het in de Champions League op tegen Atlético Madrid. Minteh verwacht dat het een lastige wedstrijd gaat worden, maar heeft er wel volop vertrouwen in. ''Iedereen weet dat Atlético een hele grote club is, maar als we spelen zoals we doen tegen andere grote clubs in binnen- en buitenland dan zijn er kansen.'' Als de NOS interviewer oppert dat Atlético wel beschikt over hele sterke verdedigers lacht de Gambiaan, ''Wij beschikken ook over hele sterke aanvallers.''