Vermoedelijke opstelling: Slot wijzigt niet in zijn basiself

Vermoedelijke opstelling: Slot wijzigt niet in zijn basiself

Zaterdagmiddag neemt Feyenoord het om 16:30 uur op tegen SC Heerenveen. Voor de vijfde Eredivisiewedstrijd van het seizoen worden geen gekke wijzigingen in de basiself verwacht. Bart Nieuwkoop en Ayase Ueda zullen wegens blessures niet op de bank zitten in De Kuip.

Ondanks het uitvallen bij het Nederlands Elftal kan Lutsharel Geertruida wel gewoon beginnen aan de aftrap, zo vertelde Arne Slot op de persconferentie. "Vrij snel werd duidelijk dat dit naar verwachting geen groot probleem zou zijn richting het weekend. En dat bleek inderdaad het geval te zijn." Gedurende de interlandperiode maakte de verdediger wel negentig minuten tijdens de 3-0 overwinning op Griekenland.

Van wie de basisplaats voor buitenstaanders ook geen zekerheid was, is Santiago Gimenez. De spits kwam pas donderdagavond terug uit Amerika, maar gaat ondanks zijn jetlag gewoon in de basis starten. Dit komt mede door het uitvallen van Ueda. ''We denken wel dat het verantwoord is'', zei Slot op de persconferentie. ''Ik denk dat het twee jaar geleden ook een keer met Sinisterra gebeurd is. Is het ideaal? Nee, het is niet ideaal om met een jetlag te spelen. Waar wij kunnen beïnvloeden, doen we dat maximaal op onze manier. Dus dan denken we na over de tijden waarop iemand vliegt, hoe die vliegt en onder welke omstandigheden.''

Luka Ivanušec zal zijn debuut in De Kuip gaan maken. De Kroaat kwam afgelopen interlandperiode twee keer in actie. Tegen Letland speelde de aanvaller negentig minuten en wist hij één doelpunt te maken. Tegen Armenië kwam de Feyenoorder 74 minuten in actie zonder betrokken te zijn bij een doelpunt. Tijdens zijn debuut voor Feyenoord speelde Ivanušec de gehele wedstrijd en gaf hij één assist.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Gimenez, Ivanušec.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties