Nieuwkoop niet inzetbaar voor Feyenoord; Geertruida is fit

Nieuwkoop niet inzetbaar voor Feyenoord; Geertruida is fit

Bart Nieuwkoop is zaterdagmiddag niet inzetbaar voor Feyenoord. De verdediger heeft een lichte blessure opgelopen en behoort daardoor niet tot de wedstrijdselectie voor de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. De Rotterdammers kunnen wel beschikken over Lutsharel Geertruida. Tijdens de persconferentie kreeg trainer Arne Slot de vraag of hij tijdens de interlandperiode even gevloekt heeft.

"Bij Lutsharel niet zo, omdat vrij snel duidelijk werd dat dit naar verwachting geen groot probleem zou zijn richting het weekend. En dat bleek inderdaad het geval te zijn," vertelt Slot. "Bij Ueda is er natuurlijk wel extra teleurstelling. Niet zozeer voor het weekend, hoewel het missen van elke speler vervelend is. Een van de redenen om zoveel geld uit te geven aan een spits was ook om de schorsingen van Santiago in de eerste twee wedstrijden op een goede manier op te vangen. Het was niet de enige reden, maar wel een van de redenen. Dan is het jammer dat hij dit weekend niet kan invallen en dinsdag niet kan spelen."

Slot heeft niet het idee dat de diverse bonden iets gaan doen aan het drukke schema. "Volgens mij is er al veel over gezegd en gesproken. Dat kunnen we niet meer veranderen of terugdraaien. Ik vind het altijd prettig om een mening te hebben over iets waar nog iets aan gedaan kan worden, maar in dit geval heb ik niet het gevoel dat dat nog mogelijk is. Dan moeten wij als clubs gewoon handelen zoals het is. Dit zie je ook zeker bij rijke clubs gebeuren. Zij hebben brede selecties samengesteld met veel spelers van vergelijkbare kwaliteit, omdat veel van die clubs ook veel internationals hebben. Voor ons is het een voorrecht om te kunnen zeggen dat we inmiddels ook veel internationals hebben."

Javairô Dilrosun
De 25-jarige aanvaller Dilrosun behoort tegen SC Heerenveen niet tot de wedstrijdselectie van Feyenoord. De buitenspeler moet genoegen nemen met een plek op de tribune. Slot benadrukt dat het ditmaal niet gaat om transferperikelen, maar omdat hij simpelweg keuzes moet maken over wie wel of niet in aanmerking komt voor speelminuten. Santiago Gimenez is gewoon beschikbaar voor Feyenoord. De Mexicaan is donderdag teruggekeerd in Rotterdam en wordt klaargestoomd voor zaterdagmiddag.

Lees meer over
Bart Nieuwkoop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties