Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman wil niet veel wijzigen

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman wil niet veel wijzigen

Het Nederlands Elftal speelt dinsdagavond de achtste finale van het EK in Duitsland. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman treft Roemenië in München. De verwachtingen zijn dat er geen Feyenoorder aan de aftrap zal verschijnen tijdens het duel dat om 18:00 uur wordt afgetrapt. Oranje kan vanavond voor het eerst sinds 2008 de kwartfinales van een EK bereiken.

Lutsharel Geertruida begon tegen Oostenrijk in de basisopstelling, maar nu lijkt Denzel Dumfries weer de voorkeur te krijgen. Dit melden diverse media na de persconferentie van Koeman. De bondscoach gaf aan niet te veel te willen wijzigen aan zijn elftal en dat er harde woorden zijn gevallen na de pijnlijke nederlaag tegen Oostenrijk.

''We hadden genoeg tijd om Nederland-Oostenrijk terug te kijken, te analyseren waar het fout ging en waar we niet goed stonden'', vertelt Koeman. ''Misschien leek het alsof we niet genoeg energie leverden, maar dat kan ook aan het feit liggen dat de tegenstander op dat moment vaster en beter was. We waren tegen Oostenrijk heel slordig en dan kom je steeds een stap te laat.''

Koeman verwacht tegen Roemenië een reactie van zijn elftal. ''De spelers en staf zijn heel open geweest en dan ga je verder met trainen. Vervolgens zie je een reactie bij de spelers, dat de teleurstelling wordt verwerkt en dat iedereen weet hoe het anders kan en moet. We incasseren de kritiek. Geen probleem. We proberen het om te zetten in een goed resultaat en willen de mensen gelukkig maken.''

Vermoedelijke opstelling
Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders; Simons; Malen, Depay en Gakpo.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties