Vermoedelijke opstelling: Never Change a winning team

Vermoedelijke opstelling: Never Change a winning team

Arne Slot kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie in aanloop naar de kraker tegen PSV. Gisterenavond na de gewonnen wedstrijd verklapte de trainer niet veel wijzigingen te gaan doorvoeren aan de basiself. Slot haalde de uitspraak 'Never Change a winning team' zelfs aan.

De verwachtingen zijn dan ook dat Feyenoord met dezelfde elf gaat starten als tegen Sparta Rotterdam en SK Sturm Graz. Alireza Jahanbakhsh maakt een prima indruk en er is dan ook geen reden om de aanvaller te wisselen. De Rotterdammers missen alleen Lutsharel Geertruida in de selectie. Sebastian Szymański is hersteld van een hamstringblessure. De Pool zit dan ook weer bij de wedstrijdselectie.

Slot kreeg gisteren de vraag of het lastig is om te kiezen tussen Danilo en Gimenez. ''Het is een hele prettige gedachte dat we twee spitsen hebben die het teamspel kunnen vertalen in goals. Het is ver gezocht om het doelpunt van Danilo aan hem toe te schrijven, dat is echt een teamgoal. Het is prettig dat we twee spitsen hebben die een goal kunnen maken, en ook dat ze allebei steeds fitter worden''

''Ik weet niet of het moeilijk wordt om te kiezen. Het is vooral fijn dat je twee spelers hebt die kunnen scoren. Je kijkt naar de fitheid van spelers, van wat ze doordeweeks laten zien en soms ook naar de tegenstander. Santiago en Danilo verschillen ook enigszins van elkaar. Ik vind dat Santiago beter is in het aannemen van ballen van achteruit, terwijl Danilo tot nu toe beter is in het inzakken richting het middenveld. Maar die kwaliteiten heeft Santi ook.''

Vermoedelijke opstelling PSV
Benítez; Mwene, Teze, Obispo, Max; Sangaré, Simons, Veerman; Saibari, El Ghazi, Gakpo.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, Lopez; Timber, Dilrosun, Kökcü; Jahanbakhsh, Danilo, Idrissi.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties