Vermoedelijke opstelling: Feyenoord tegen Almere City

Vermoedelijke opstelling: Feyenoord tegen Almere City

Na twee Eredivisiespeelronden staat Feyenoord in de middenmoot van de ranglijst. De eerste twee wedstrijden eindigden onbeslist, maar aankomende zondag komt promovendus Almere City FC op bezoek in De Kuip. Dat is normaal gesproken de ultieme kans op de eerste overwinning van het seizoen. Het feit dat Almere City de eerste twee wedstrijden heeft verloren, zal dit gevoel versterken.

Toch ziet hoofdtrainer Arne Slot in dat het geen uitgemaakte zaak zal zijn. ''Ik vind het ontzettend knap van Almere dat ze na zoveel jaren gepromoveerd zijn. Vorig seizoen zaten ze niet bij de top-3 volgens mij. In de eerste wedstrijd, tegen Twente, werden ze wel even geconfronteerd met de wetten van de Eredivisie. Maar in de tweede wedstrijd presenteerden ze zich al op een veel betere manier.''

De havenstedelingen zijn gewaarschuwd voor de stijgende lijn van de bezoekers uit Flevoland. ''Je ziet vaak bij promovendi dat ze zich naarmate de wedstrijden vorderen zich steeds beter gaan wapenen tegen het niveau waarop ze moeten acteren. Ik denk dat ze vorige week, aan het eind, recht hadden op meer dan een 2-1 nederlaag. Een talentvolle groep met veel goede spelers. Maar ook een tegenstander die wij in onze eigen Kuip heel weinig tijd moeten geven om iets te laten zien.''

Om de eerste driepunter van het seizoen te kunnen bijschrijven, zullen veel ogen gericht zijn op de aanval. In grote delen van de wedstrijden tegen Fortuna en Sparta creëerden de Rotterdammers namelijk niet veel kansen. De zo succesvolle voorhoede van vorig seizoen lijkt op het oog niet veel veranderd, toch staan de aanvallers nog niet op scherp.

Verder zijn er nog een aantal spelers waar Arne Slot niet over kan beschikken: Patrik Walemark, Antoni Milambo en uiteraard Justin Bijlow zijn niet fit, Nieuwkoop is nog geschorst. Dat betekent dat Timon Wellenreuther zijn opwachting mag maken in het doel van de thuisploeg. Rechts voor hem zal aanvoerder Gernot Trauner zijn eerste basisplaats van het seizoen opeisen, waardoor reserve-aanvoerder Lutsharel Geertruida verhuist naar de rechtsbackpositie.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs, Jahanbakhsh, Gimenez, Paixão.

De meest gekozen opstellingen
Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties