Vente: ''Had al eerder besloten dat ik weg wilde bij Feyenoord''

Vente: ''Had al eerder besloten dat ik weg wilde bij Feyenoord''

Dylan Vente maakte afgelopen zomer de definitieve overstap naar Roda JC en staat daar nog steeds volledig achter. De 22-jarige spits speelde sinds afgelopen januari al op huurbasis voor de club uit Kerkrade.

''Je zou zeggen dat het moeilijk was om Feyenoord afgelopen zomer definitief te verlaten, maar ik had al eerder besloten dat ik weg wilde'', begint Vente in gesprek met Elf Voetbal. ''Mijn gevoel bij Roda JC was afgelopen zomer het beste. Ik heb weliswaar veertien jaar bij Feyenoord gezeten, maar als je weggaat, is het ook zo van: 'Dylan gaat weg. Punt.' Verder hoor je elkaar dan niet vaak meer.''

Vente veroverde in het seizoen 2017-2018 een plekje bij het eerste elftal van Feyenoord. In zijn eerste seizoen maakte hij veel minuten. ''Mijn eerste jaar bij Feyenoord heb ik best veel wedstrijden gespeeld en waren mijn statistieken best in orde, maar vervolgens kreeg ik Robin van Persie en Nicolai Jørgensen voor me. Het was geen optie om me te laten verhuren voor Feyenoord en dan sta je stil in je ontwikkeling. Ondanks dat je wel kunt leren van die spelers op trainingen. Dan word je langzaamaan een beetje wanhopig.''

''In 2019/20 liet ik me verhuren aan RKC Waalwijk, maar dat werd een negatief jaar voor me. Achteraf was het beter om me te laten verhuren aan een club in de Keuken Kampioen Divisie. Het was een slecht seizoen, maar dat lag ook aan mezelf. Ik haalde mijn niveau ook niet. Mijn teamgenoten waren top, maar als het niet loopt dan irriteer je je op een gegeven moment aan alles. Ik ging soms met tegenzin naar de club en het werd echt werk voor me'', sluit de spits af. Vente speelde in totaal 24 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij vier keer scoorde.

Lees meer over
Dylan Vente
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties