Feyenoord strikt talentvolle spits Haen en leent hem direct uit

Feyenoord strikt talentvolle spits Haen en leent hem direct uit

Feyenoord heeft Devin Haen gecontracteerd en leent hem per direct uit aan FC Dordrecht. De 20-jarige centrumspits komt over van De Graafschap en heeft vandaag in De Kuip een tweejarig contract getekend, geldig tot medio 2026, met een optie voor nog een extra jaar. De stadionclub maakt een bedrag over van enkele tonnen aan de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

''Devin is een speler die we al geruime tijd volgen'', zegt Mark Ruijl, Head of Global Football van Feyenoord. ''Ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft hij al meer dan zeventig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam staan. Wij zijn dan ook verheugd dat hij bij Feyenoord heeft getekend en dat hij middels een verhuurperiode bij FC Dordrecht zich verder kan ontwikkelen.''

''Voor mij is dit een unieke kans om een volgende stap in mijn carrière te zetten'', aldus Haen. ''Ik ben zeer trots dat ik bij deze grote club een contract heb mogen tekenen en heb vertrouwen in de plannen die de club met mij heeft. Voor nu is het belangrijk dat ik het komende seizoen op huurbasis bij FC Dordrecht veel vlieguren kan maken. Daar kijk ik erg naar uit.''

De in Winterswijk geboren Haen begon zijn voetbalcarrière bij amateurclub RKZVC. Sinds de zomer van 2013 kwam de rechtspoot uit voor De Graafschap. In Doetinchem doorliep hij de gehele jeugdopleiding en maakte hij al op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal. De afgelopen jaren speelde Haen 83 officiële wedstrijden voor de Superboeren.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties