Vandaag 21 jaar geleden: Zo dus! Goeie genade!

Feyenoord is nog altijd de ploeg die als laatste Nederlandse club het voor elkaar wist te krijgen om een Europese prijs te pakken. Vandaag precies 21 jaar geleden maakte Pierre van Hooijdonk het schitterende doelpunt in de uitwedstrijd tegen SC Freiburg. Het commentaar van Evert ten Napel zal bij menig Feyenoorder nog altijd voor kippenvel zorgen.

''Ik zou niet weten hoe Van Hooijdonk de bal vanaf deze plek langs die grote lange doelman Golz zou moeten krijgen… '', reageerde Ten Napel wanneer de spits achter de bal ging staan. De muur stond op precies negen meter en vijftien centimeter. De verbazing was dan ook groot toen Pi-Air het toch voor elkaar kreeg. ''Zo dus! Goeie genade! Oohohohooh. Daarmee logenstraft Van Hooijdonk alle speculaties. En wordt-ie geknuffeld.''

''Op voorhand denk je; dat is onmogelijk. Dat moet die keeper toch ook geweten hebben? Een wonderschone vrije trap. Misschien wel de mooiste van dit seizoen en mogelijk ook de belangrijkste. Als een granaat gaat-ie erin. 18 karaat. Werkelijk schitterend! Een 10.'' Het doelpunt van Van Hooijdonk was niet alleen fraai, maar ook belangrijk. Het leverde de 2-1 op. Vier minuten voor tijd scoorde Leonardo waardoor een uitschakeling definitief werd voorkomen.

Lees meer over
Pierre van Hooijdonk
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties