Van Praag: ''Feyenoord één van de koplopers qua problemen''

Van Praag: ''Feyenoord één van de koplopers qua problemen''

Michael van Praag is momenteel voorzitter van de veiligheidscommissie van de UEFA. De oud-voorzitter van de nummer drie van Nederland brengt in kaart welke club de grootste problemen veroorzaken in Europa. Op bijna elke pagina van het rapport komt de naam van Feyenoord voor.

"We hebben bij 75 procent van de wedstrijden in Europa incidenten gezien", vertelt Van der Praag in een gesprek met De Telegraaf. "Stel je eens voor. Op mijn initiatief wordt nu onderzocht welke clubs verantwoordelijk zijn. Wat ik heel erg vind, is dat bij een UEFA-presentatie op elke pagina de naam van Feyenoord opduikt als een van de koplopers qua problemen, met Ajax daar vlak achter."

In de ogen van Van Praag heeft de politiek de sleutel in handen. "Het verandert ook niet. En dat betreur ik. Ik schaam me er niet voor dat ik Nederlander ben, maar als ik dat soort lijstjes zie, schaam ik me wel. We gaan ook uitzoeken hoe hoog het totaalbedrag is van de boetes die clubs door de jaren heen hebben betaald. Misschien dat de fans zich dat wel aantrekken."

Van Praag vindt dat ook de voetbalclubs meer moeten doen om de verschillende incidenten in de stadions te voorkomen. "Ik vind de rol van de clubs zeer teleurstellend. Ze wijzen altijd naar een ander. Veel clubs hebben hun supporterskernen niet in kaart gebracht en onderhouden onvoldoende contact met hen. Justitie doet vaak niet wat ze moet doen. En de KNVB heeft de verantwoordelijkheid van het staken van wedstrijden te lang naar de clubs en de lokale driehoeken doorgeschoven."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties