Van Persie: ''Ik heb die vraag nog niet gekregen''

Van Persie: ''Ik heb die vraag nog niet gekregen''

Bij Feyenoord zijn de pijlen vooral gericht op de belangrijke thuiswedstrijd tegen SS Lazio. De Rotterdammers zagen assistent-trainer Marino Pusic naar Shakhtar Donetsk vertrekken en gaan de komende dagen oriënteren op een waardige opvolger. De naam van Robin van Persie wordt door supporters genoemd.

''Ik heb die vraag nog niet gekregen, dus dan hoef ik er ook niet over na te denken'', reageert Van Persie op de vraag of hij een definitieve stap naar de eerste selectie ziet zitten. De huidige trainer van Feyenoord Onder 18 zit goed op zijn plek in de jeugdopleiding van de Rotterdammers. De oud-voetballer heeft als doel ooit hoofdtrainer te worden, maar maakt geen geforceerde stappen in zijn trainingscarrière.

''Ik heb bewust de geleidelijke weg gekozen'', vertelt Van Persie in gesprek met ESPN. ''Als ik kijk naar de stappen die ik in de afgelopen twee jaar heb gezet, denk ik dat ik heel goed bezig ben. Iedere dag leer ik weer een beetje meer. Maar ik heb ook het gevoel dat ik gewoon goed ben als trainer. Het is belangrijk om dat gevoel te hebben dat je op de goede weg bent.''

Loyaal
Van Persie lijkt een overstap voorlopig nog niet te zien zitten. ''Het is héél erg bijzonder voor een onder 18- of onder 19-team om acht, negen stafleden in vaste dienst te hebben. Dat vind ik heel sterk van Feyenoord. En dat is mij heel veel waard. Wat betekent dat voor hun als ik de stap naar het eerste elftal zou zetten? Ik ben ook loyaal. Ben nu bezig met mijn eigen staf, die is ook grotendeels door mij samengesteld. Dus een overstap naar het eerste elftal ligt niet voor de hand.''

Robin van Persie is een geschikte opvolger van Marino Pusic
Lees meer over
Robin van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties