Van Hooijdonk over Dessers: ''We lijken een beetje op elkaar''

Van Hooijdonk over Dessers: ''We lijken een beetje op elkaar''

Pierre van Hooijdonk vindt de manier van spelen van Cyriel Dessers op die van hem tijdens zijn spelerscarrière lijken. De oud-Feyenoorder ziet in de Belgische spits een belangrijke factor om morgenavond van Olympique Marseille te winnen.

Van Hooijdonk was in 2002 meermaals goud waard voor Feyenoord door te scoren tegen onder meer SC Freiburg, Rangers en Borussia Dortmund. De Rotterdammers wonnen dat jaar de UEFA Cup. Ook Dessers scoort dit Europese seizoen aan de lopende band. ''We lijken wel een klein beetje op elkaar. Allebei spitsen met niet zo’n heel gepolijste stijl, die ook hun fysiek in de strijd gooien. En we hebben allebei NAC naar promotie geschoten, dus er zijn wel wat parallellen'', aldus de analist in gesprek met De Telegraaf. De twee zijn elkaar wel eens tegengekomen.

''Bij het promotiefeest van NAC heb ik een hele tijd met Cyriel staan praten; een heel sympathieke kerel. Ik vind het schitterend om te zien dat hij het nu zo goed doet bij Feyenoord. Zonder iemand tekort te willen doen, vind ik Dessers en Luis Sinisterra wel het belangrijkst geweest dit seizoen.'' Het is morgenavond de eerste halve finale in een Europees toernooi sinds 2002. Van Hooijdonk geeft de spelers van Feyenoord alvast een advies mee. ''Voor de meeste spelers geldt dat je maar één kans in je carrière krijgt om voor zo’n prijs te spelen. Voor ons is die UEFA Cup-winst hét hoogtepunt in onze carrière. Wij waren bepaald niet verzadigd met prijzen. Het huidige team moet ook beseffen dat zo’n kans niet zomaar weer komt.''

Het team van zijn tijd had een 'echte winnaarsmentaliteit' en een goede mix tussen ervaring en talenten. Van Hooijdonk ziet daarin gelijkenissen met het huidige Feyenoord. ''Dit is ook een groep met karakter. En het is belangrijk dat je met Bryan Linssen, Dessers, Jens Toornstra en Gernot Trauner ook wat oudere jongens hebt naast de jonge talenten. Het is geweldig wat Slot heeft weten te bewerkstelligen in zo’n korte periode. Feyenoord is weer leuk om naar te kijken en dat is een aantal jaren niet zo geweest. Slot heeft er een heel andere manier van voetballen in gekregen en dat heeft hij heel goed gedaan.”

Lees meer over
Pierre van Hooijdonk Cyriel Dessers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties