Van Hooijdonk: ''Dan ontstaat er iets in zo'n stadion''

Van Hooijdonk: ''Dan ontstaat er iets in zo'n stadion''

Feyenoord speelde maar weer eens een bizarre wedstrijd: tegen PSV werd een dramatische eerste helft gevolgd door een uitstekende tweede helft. De mannen van Studio Voetbal kwamen uiteraard terug op die wedstrijd. Al aan het begin van het programma werd teruggekeken op, in dit geval, de 'VAR van het jaar': de strafschop voor Feyenoord.

"Ik vind het geen penalty, maar hij fluit ook niet. Dat doet hij pas als alle Feyenoord spelers op hem afrennen. 'Als jullie zo hard schreeuwen dan zal het wel hands zijn geweest'. Dit is idioot, toch?", aldus analist Rafael van der Vaart. Tafelgast en mede-analist Ibrahim Affelay is het daarmee eens. "Het is een schande, echt een schande. 'Waarom draait hij zich om?'. Dat is een menselijke reactie. Als je een bal met die snelheid tegen je aangeschoten krijgt is dat een natuurlijke reactie, maar het belangrijkste is dat de handen niet op een plek zitten waar het niet hoort." De VAR mag echter alleen ingrijpen bij een zogenaamde '100% fout', iets waar zowel de scheidsrechters als de analisten vanaf zou willen omdat ingrijpen dan wel heel moeilijk wordt.

Schmidt fokt De Kuip op
PSV stond nog met 1-2 voor toen trainer Roger Schmidt besloot om het spel te vertragen door de bal, die Tyrell Malacia wilde pakken voor een te nemen vrije trap, weg te schieten. Pierre van Hooijdonk vond dat een niet al te slimme actie. "De Kuip begon al te fikken en als je dan als trainer onnodig een bal weg gaat trappen, dan slaat de vlam in de pan. Als uitspelende ploeg moet je zo weinig mogelijk in zulke situaties terecht komen. Dan ontstaat er iets in zo'n stadion. Het ligt niet aan het moment dat die goal valt, maar het publiek gaat op het puntje van zijn stoel zitten en er komt een nog vijandigere manier van benaderen. Voor een speler is dat toch niet zo fijn als je met 2-1 voorstaat en je hebt nog een minuut te gaan."

De mannen hadden gezien wat iedereen gezien had: een uitstekend PSV in de eerste helft en een wedergeboren Feyenoord in de tweede helft. Al werd ook benadrukt dat de Eindhovenaren zelden twee goede helften in een wedstrijd spelen dit seizoen. Slot kreeg daarnaast ook nog complimenten voor zijn wissels aan het begin van de tweede helft, wissels die de wedstrijd kantelden.

Dessers
Aan tafel werden de analisten het niet eens over het al of niet kopen van Cyriel Dessers. "Ik denk dat Feyenoord hem niet moet halen voor vier miljoen, want hij scoort zijn goals, maar dit is een jaar en ik denk dat hij dit volgend jaar niet meer gaat doen", zo meent Van der Vaart. Er wordt nog geopperd om hem te kopen en gelijk door te verkopen. Van Hooijdonk: "Hij kan zo naar de Championship, want hij is ijzersterk, maakt veel doelpunten en je weet dat Engelsen altijd graag veel te veel betalen."

Daarnaast vindt Van Hooijdonk Dessers wel goed genoeg voor Feyenoord. "We gaan toch niet iemand het hele seizoen blijven onderschatten?! In het begin was het niet de goede spits voor Feyenoord, uiteindelijk komt hij in de ploeg voor Linssen en hij doet het fantastisch: super belangrijk in de Conference League, maakt er nu ook weer twee tegen PSV en toch zeggen we 'mwah, mwah'." Van Hooijdonk zou Dessers dus kopen en Affelay is het met hem eens. "Voor vier miljoen haal je geen goede spits." Van der Vaart: "Als je bij Feyenoord altijd klaagt over geld, dan vind ik vier miljoen heel veel geld."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties