Van Hanegem reageert op Van Basten: "Dat is juist wat helemaal niet gebeurt"

Van Hanegem reageert op Van Basten: "Dat is juist wat helemaal niet gebeurt"

Willem van Hanegem heeft ook tijdens de interlandperiode genoeg voetbalwedstrijden gezien. Het voetbalicoon was afgelopen dinsdag te gast in Frankfurt bij de wedstrijd tussen Duitsland en Nederland en daarbij zag hij onder eigen ogen hoe Quinten Timber zijn debuut maakte in het shirt van het Nederlands elftal.

Van Hanegem zag Mats Wieffer niet in actie komen en komt nogmaals terug op de kritiek die de middenvelder kreeg na zijn wedstrijd tegen Schotland. "Wij weten heus wel dat hij niet goed was, althans dat hij niet zijn eigen niveau haalde. Maar je kan ook kijken naar hoe dat dan komt. Hij moet ook leren om er soms beter mee om te gaan. Hoe moeilijker het is, des te beter je gaat worden." Wieffer was slachtoffer van het rommeltje op het veld bij het Nederlands elftal. "Maar dat is geen excuus. Hij moet naar een niveau groeien dat hij er iets van kan zeggen. Er waren wel een paar ballen die hij beter kon aannemen of doorspelen, maar dat mag."

Ook de aanwezigheid van Arne Slot bij het praatprogramma Rondo kwam nog ter sprake. Hoewel Van Hanegem een behoorlijke lading voetbalverstand heeft, kon hij de tactische praat van de trainer minder goed volgen. "Marco was ook zo gek op hoe Feyenoord opbouwt, maar dat is juist wat helemaal niet gebeurt. Het hele jaar al niet. Het eerste jaar ging het als een raket, toen stond je bijna meteen bij de goal. Maar dat is niet meer."

In de AD Willem&Wessel podcast werd gesuggereerd dat Van Basten alleen naar de grote wedstrijden tegen bijvoorbeeld Atlético Madrid heeft gekeken, waar de opbouw wel uniek goed was. "Het is breed spelen en vervolgens naar de keeper. Hartman was briljant het eerste jaar, maar de laatste wedstrijden heb je het twee keer gezien en verder was hij telkens onderweg. Het gaat niet specifiek om hem, want die centrale verdedigers spelen ook telkens een tikje terug."

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties