Van Hanegem over keuze van Slot: "Nu ben ik wel benieuwd tegen AZ"

Van Hanegem over keuze van Slot: "Nu ben ik wel benieuwd tegen AZ"

Willem van Hanegem viert binnenkort zijn 80ste verjaardag samen met 1700 Feyenoord-fans in het theater. Dat de Feyenoord-icoon op deze leeftijd nog gezond is en alles van zijn club kan volgen doet hem heel goed. In de AD Willem & Wessel podcast vertelt de voormalig voetballer over de vorm van een aantal Feyenoorders.

Allereerst komt, zoals wel vaker de afgelopen weken, Santiago Gimenez ter sprake. Van Hanegem ziet ook dat de Mexicaan in een mindere fase zit. "Het is gek. We zaten op het begin te kijken en toen dachten we: 'als die maar niet weggaat'. Maar nu zou je denken, als je veel geld krijgt: prima. Hij was zo bizar goed, want buiten die goals was hij voetballend ook echt heel goed. Daar is nu niet veel van over."

Van Hanegem vindt dat er ook iets valt aan te merken op het plan van Slot, want tegenstanders lijken te weten hoe Gimenez gedekt moet worden. "Ik vind ook dat hij wat meer ruimte om zich heen nodig heeft. Wat er nu gebeurt is dat alles door het midden gaat. Dan gaan zij er met zijn vieren staan en blokkeren ze alles. Dan kan je er wel doorheen komen, maar altijd raakt wel iemand die bal. "

"Dat doen ze zelf", oordeelt het Feyenoord-icoon. "Omdat Feyenoord zo dicht bij elkaar speelt en alles door het midden wil pielen. Gimenez is dan het speerpunt, maar komt bijna niet meer bij de bal. Als hij dan komt, wil hij hem aannemen maar staan er te veel spelers om hem heen." Dat de buitenspelers ook niet goed renderen zal er volgens Van Hanegem ook te maken hebben dat Gimenez vaker wordt gezocht. "Die Paixão komt ook niemand voorbij en Nieuwkoop ook niet. Hij speelt dan voor de tweede keer aan de rechterkant en dat kan je hem niet kwalijk nemen, want het is niet zijn plek. Maar nu ben ik wel benieuwd tegen AZ."

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties