Willem van Hanegem viert tachtigste verjaardag in theater

Willem van Hanegem viert tachtigste verjaardag in theater

Op 20 februari wordt Willem van Hanegem tachtig jaar. Als trainer en speler stond het Feyenoord-icoon 517 wedstrijden op of langs het veld met zijn club. In al die wedstrijden wist Van Hanegem tien prijzen naar Rotterdam te halen. Reden genoeg om zijn verjaardag groots te vieren in theater de Doelen.

Het AD organiseert op 26 februari een groot verjaardagsfeest waar jij bij aanwezig kan zijn. Namens het elftal van Arne Slot zal Van Hanegem zijn favoriete speler, Mats Wieffer, aanwezig zijn. Maar ook Rinus Israel, Van Hanegem zijn aanvoerder in de succesjaren 70 van Feyenoord, is van de partij. Rivaal, tegenwoordig vriend, Sjaak Swart zal ook aanwezig zijn. Daarnaast komen Guus Hiddink, als voetballer vroeger wel 'de Kromme van het Oosten' genoemd, en Jan Mulder op speciaal verzoek van de jarige naar Rotterdam.

Alle gasten reageerden tegenover het AD enthousiast op het verjaardagsfeest van Van Hanegem. "Ik ben slecht ter been, maar voor Willem kom ik'', zei Israel. "Ik heb die dag eigenlijk al wat, maar voor die oude Feyenoorder zeg ik natuurlijk alles af'', aldus Ajacied Swart. "Wat heerlijk om hierbij te zijn'', appte Hiddink. "Ik ben zeer vereerd dat ik op de verjaardag van zo'n grote speler mag komen'', aldus Jan Mulder.

Theatermaker Wilfried de Jong kijkt uit naar de show met daarin gesprekken met en over Willem, unieke, oude beelden, livemuziek van Ocobar (dat met zangers de favoriete nummers van Willem zal spelen), de Willem&Wessel-podcast, de petje op, petje af-quiz en een enkele (daverende) verrassing. Maar dat is natuurlijk allemaal maar theorie, want avonden met de eigengereide, unieke Willem van Hanegem laten zich niet gemakkelijk voorspellen. Die kunnen alle kanten op.

De laatste kaarten voor Willem van Hanegems 80ste verjaardagsfeest - op maandag 26 februari, vanaf 20.30 uur in de Doelen in Rotterdam - zijn hier te koop.

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties