Van Hanegem lovend: "Dan is hij ook weer beter dan de rest"

Van Hanegem lovend: "Dan is hij ook weer beter dan de rest"

Terwijl Feyenoord met vier topwedstrijden op rij de ene belangrijke fase heeft afgerond, staat er weer een nieuwe periode voor de deur. Na de competitiewedstrijd tegen Sparta staat de dubbele ontmoeting met AS Roma op het programma en wordt ook het Eredivisieduel tegen PSV afgewerkt. Willem van Hanegem gaat de komende weken met vertrouwen tegemoet en licht een aantal spelers in het bijzonder uit.

"Wat het mij vooral doet, is dat hij wedstrijden gaat missen voor Feyenoord", begint Willem van Hanegem die meeleeft met Justin Bijlow. "Het is vervelend voor hem, omdat je weet dat mensen dan denken 'hij heeft weer iets'. Als je een goede keeper en een Feyenoorder bent, dan denk je ‘het zou mij een zorg zijn wat mensen denken'." Inmiddels heeft de doelman zich alweer helemaal gericht op zijn herstel. "We weten dat hij zo in elkaar zit, dus dan hoeft men er ook niet zo’n probleem van te maken."

In de AD Willem&Wessel podcast gaat het Feyenoord-icoon verder over Santiago Gimenez. Men begint over de zogenaamde 'spitsenziekte', waarbij een spits voor een bepaalde periode geen bal raakt. "Kindvall kwam uit Zweden en daar is het in de winter vaak koud. Het gekke was dat hij in die periode nooit scoorde, maar niet negen of tien weken. Dat was maar een aantal wedstrijden." Van Hanegem denkt ook dat het teamgevoel tegenwerkt. "Ze zijn erop uit om hem zo graag een goal te laten maken, dan gebeurt dat niet."

Afgelopen weekend zaten er in Alkmaar zo'n twintig scouts van grote clubs op de tribune. "Die zitten te kijken en dan ik 'als ze hier iemand uitzoeken, dan sta je er echt niet goed op'." Mats Wieffer maakte wel een goede indruk bij Van Hanegem. "Maar dat is elke week zo. Je hoort waar hij waarschijnlijk naartoe kan en dat is zoiets moois. Toen wij met hem aankwamen, had je allemaal van die betweters die er niks van begrepen. En dat is heel irritant, want als hij heel even iets minder speelt, dan duiken ze er meteen op."

"Als het niet goed gaat, dan speelt hij toch redelijk. En als het goed gaat, dan is hij ook weer beter dan de rest." Een vervolgstap voor Wieffer naar Atlético Madrid ziet Van Hanegem ook wel zitten. Over Bart Nieuwkoop als aanvaller is het Feyenoord-icoon minder te spreken. "We staan er niet echt goed op als hij onze rechtsbuiten is. Hij werkt heel hard, maar een hele boel mensen die in het stadion zitten werken ook heel hard. Als je bij deze club speelt is het toch logisch dat je heel hard werkt? Dus dat is toch niet uniek?"

Lees meer over
Willem van Hanegem Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties