Van Gaal gaat in op mogelijke basisplaats Bijlow op WK

Van Gaal gaat in op mogelijke basisplaats Bijlow op WK

Louis van Gaal heeft op de persconferentie uitleg gegeven over zijn keuzes wat betreft de WK-selectie van Oranje. De bondscoach laat nog in het midden of Justin Bijlow basisspeler wordt in Qatar.

''Hij zou de eerste keuze kunnen zijn. Dat hangt er vanaf hoe hij straks binnen komt bij mij. Dat geldt ook voor Remko Pasveer en Andries Noppert. Laatstgenoemde is de enige keeper die nu écht in vorm is'', zegt Van Gaal. ''Maar ik weet niet hoe dat volgende week is. Zo kijk ik naar spelers.'' Jasper Cillessen blijft thuis en volgt het WK vanaf zijn bank.

De doelman van NEC werd door veel analisten gezien als de eerste keeper van Oranje, maar zit dus niet eens bij de selectie. ''Het is logisch dat hij teleurgesteld is'', gaat Van Gaal verder. ''Ieder mens reageert dat op zijn wijze af. Dat heeft te maken met het totale mens-principe. Ik kan me er wel iets bij voorstellen.'' De doelman zou naar verluidt zijn 'ontploft' nadat hij hoorde dat hij niet was geselecteerd.

Lees meer over
Oranje Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties