Bijlow opgenomen in definitieve WK-selectie Oranje

Bijlow opgenomen in definitieve WK-selectie Oranje

OFFICIEEL - Louis van Gaal heeft Justin Bijlow opgenomen in de definitieve WK-selectie van het Nederlands elftal. De 24-jarige Feyenoorder mag zich daardoor gaan opmaken voor zijn eerste eindtoernooi met Oranje.

De bondscoach heeft de afgelopen maanden gebruikt om Bijlow op scherp te zetten voor het WK. Zo werd de doelman meermaals niet opgenomen in de definitieve selectie voor verschillende interlands en moest hij zelfs komen opdraven om een aantal penalty-tests te doen. Dat deed Bijlow dus met succes. De Feyenoorder is één van de 26 spelers die Nederland gaat vertegenwoordigen op het WK in Qatar.

Of Bijlow ook een basisplaats krijgt op het toernooi wordt afwachten. Eerder op de vrijdag werd bekend dat Van Gaal geen beroep doet op Jasper Cillessen. De keeper van NEC blijft daardoor thuis en mag het WK vanaf zijn bank gaan volgen. De concurrenten van Bijlow zijn Remko Pasveer en Andries Noppert. Mark Flekken is dus afgevallen. Oud-Feyenoorders Stefan de Vrij en Tyrell Malacia zijn er ook bij in Qatar.

Volledige WK-selectie Oranje
Doel: Justin Bijlow (Feyenoord), Remko Pasveer (Ajax), Andries Noppert (sc Heerenveen)

Verdediging: Nathan Aké (Manchester City), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Bayern München), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale), Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (Internazionale), Tyrell Malacia (Manchester United), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen)

Middenveld: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (PSV), Kenneth Taylor (Ajax).

Aanval: Steven Bergwijn (Ajax), Memphis Depay (FC Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Antwerp), Luuk de Jong (PSV), Wout Weghorst (Besiktas), Noa Lang (Club Brugge)

Lees meer over
Oranje Justin Bijlow WK Qatar 2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties