'Van den Herik moet onderzoek naar KNVB leiden'

'Van den Herik moet onderzoek naar KNVB leiden'

Jorien van den Herik moet het onafhankelijke onderzoek naar de governance van de KNVB gaan leiden. Dit is de mening van een groot aantal clubs uit de Eredivisie. Er is een groeiende scepsis over het beleid van de voetbalbond, dat te veel zou luisteren naar de topclubs Feyenoord, PSV en Ajax.

De 34 betaald-voetbalorganisaties besloten met 32 stemmen voor dit onafhankelijke onderzoek. Feyenoord en Ajax onthielden zich van stemming. Het onderzoek was geïnitieerd door AZ, dat al langer ontevreden is over de houding van de KNVB. Het corona-seizoen dat vroegtijdig werd beëindigd door de voetbalbond is hier volgens de Alkmaarders een voorbeeld van.

Het zit AZ nog altijd niet lekker dat de Champions League-premie van 34 miljoen euro volledig naar Ajax is gegaan. De Alkmaarders stonden op een gelijk aantal punten maar met een minder doelsaldo. De voetbalbond besloot echter om geen verdeelsleutel te maken van de inkomsten, terwijl Feyenoord wel FC Utrecht financieel tegemoet kwam. De bekerfinale ging niet door waardoor de Rotterdammers het Europese ticket kregen.

Nu moet Van den Herik volgens BNR de voorzitter worden van de onafhankelijke onderzoekscommissie. Er zullen ook vertegenwoordigers van enkele voetbalclubs deelnemen. Er is niet alleen onvrede bij de voetbalclubs over de afwikkeling van het corona-seizoen. Ook rondom de verkiezing van de nieuwe bondsvoorzitter zou er onvoldoende gecommuniceerd zijn met de achterban.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties