Vanaf 2025-26 wordt kunstgras verboden in de Eredivisie

Vanaf 2025-26 wordt kunstgras verboden in de Eredivisie

Goed nieuws voor het betaald voetbal. Vanaf het seizoen 2025/2026 is kunstgras niet meer toegestaan in de Eredivisie. Maandagmiddag hebben clubs uit de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie ingestemd met het verbod op kunstgras op het hoogste niveau in Nederland.

De clubs uit het Nederlands betaald voetbal hebben daarover gestemd op de Algemene Vergadering Betaald Voetbal. Het was al duidelijk dat de Eredivisie clubs het over deze regels eens waren, nu gaan ook de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie mee in het voorstel om alleen natuurgras toe te staan.

Clubs krijgen een vergoeding wanneer er wordt overgestapt naar natuurgras, waardoor het aantrekkelijk is geworden om afscheid te nemen van kunstgras. Heracles Almelo is deze week na 21 jaar begonnen met de transitie naar natuurgras. Deze zomer wordt een splinternieuwe mat gelegd in het stadion.

Volgend seizoen speelt alleen Excelsior nog op kunstgras, wanneer de Rotterdammers de play-offs promotie/degradatie overleven. Wanneer NAC Breda over twee duels te sterk is voor de Kralingers, dan is er volgend seizoen al geen kunstgras meer in de Eredivisie. De club uit Breda speelt namelijk al op natuurgras.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties